Foto d'un bar.

No era ben bé un bar: la sorpresa dels Mossos en entrar en un restaurant sospitós

La plantació estava distribuïda entre una habitació del primer pis i un soterrani ocult

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un cultiu amb 967 plantes de marihuana en un bar de Figueres i n'han detingut el responsable, un home de 24 anys.

La policia ha pogut descobrir aquesta plantació després de començar una investigació a mitjans d'aquest mes de juliol, quan la policia va saber que en aquest local, ubicat al carrer Restauradors, hi podria haver una plantació indoor.

Els agents van detectar un elevat consum d'electricitat i van descobrir que, a més, estava connectat de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica de distribució.

Foto d'una plantació de marihuana.
Desmantellen una plantació de marihuana en un bar de Figueres. | Mossos d'Esquadra
 

S'accedia a través d'un soterrani ocult

Dijous passat, els agents van accedir al local i van localitzar el cultiu distribuït en un soterrani ocult entre el mobiliari, amb 605 plantes, i una habitació del primer pis, amb 362 plantes més.

En les dues estances hi havia una infraestructura perfectament muntada per tal d'afavorir el ràpid creixement de les plantes. En total, van comissar 54 làmpades, 54 transformadors, 18 ventiladors, 8 aparells d'aire condicionat i 3 filtres de carbó.

Els Mossos van detenir l'encarregat de l'establiment, qui presumptament gestionava les plantacions, per un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

En l'escorcoll, la policia va trobar una defensa elèctrica i també va ser denunciat per tinença il·lícita d'armes. L'arrestat va passar dissabte a disposició judicial.

Foto de l'accés al soterrani.
Els agents van detectar un consum molt alt d'electricitat. | Mossos d'Esquadra

Detenen dos homes per una plantació en una casa deshabitada

Divendres passat els Mossos d'Esquadra també van detenir dos homes, de 24 i 36 anys, acusats d'un delicte contra la salut pública i d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

El cos havia obert una investigació a mitjans d'abril després de tenir indicis d'una possible plantació de marihuana en una casa deshabitada del carrer Moll d'Alguaire (Segrià).

Després de diverses vigilàncies a la zona, divendres els agents van poder accedir a l'immoble, on van trobar 322 plantes de marihuana i material per afavorir el seu cultiu en interiors. 

També van detenir dos homes que hi havia a l'interior i que, en veure's sorpresos, van intentar fugir per la teulada sense èxit. Els detinguts tenen antecedents i aviat passaran a disposició judicial.