Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Agents Forestals.

Canvi d'última hora del Govern amb les restriccions per risc d'incendis a Catalunya

Interior rebaixa a 30 municipis i tres espais naturals de l'Empordà les restriccions per risc d'incendis

El Departament d'Interior ha rebaixat a 30 municipis de l'Alt i el Baix Empordà i als espais naturals del cap de Creus, l'Albera i el Montgrí les restriccions per risc d'incendis a partir d'aquest dimarts.

Davant la previsió d'una millora de la situació, Interior ha acordat no prorrogar les mesures restrictives que estaven vigents fins a les 23:59 hores d'aquest dilluns en 357 municipis i 11 massissos.

Així, a partir de dimarts es mantenen 30 municipis en el nivell màxim del pla alfa, el 3, i serà en aquests on s'hauran de suspendran totes les activitats que puguin generar risc d'incendi forestal, com les acampades o les rutes vinculades a l'activitat de lleure.

Es manté el nivell d'alerta en 28 municipis

En concret, es manté el nivell màxim del Pla Alfa al 28 municipis de l’Alt Empordà (Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, Darnius, el Port de la Selva, Espolla, Garriguella, la Jonquera, la Selva de Mar, la Vajol, Llançà, Llers, Masarac, Mollet de Peralada, Palau-saverdera, Pau, Pont de Molins, Portbou, Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle) i dos del Baix Empordà (Torroella de Montgrí i Ullà).

Les mesures preventives per evitar els efectes de l'alt risc d'incendi en els municipis que es troben en el nivell 3 del pla alfa també inclouen la restricció de les activitats de colònies, estades i campus esportius a l'entorn immediat de les edificacions on es dormi, també de les activitats de casals de vacances i casals esportius al nucli de població i se suspèn l'activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores, a excepció e la recollida de la fruita i productes hortícoles, la sega de l'alfals i altres herbàcies, llaurar els camps de rostolls i el conreu d'arròs.

I continuen diverses suspensions

Se suspenen també les obres a la xarxa interurbana que impliqui ús de maquinària amb risc d'incendi, excepte si tenen autorització expressa i un informe previ dels Agents rurals; se suspenen els usos excepcionals en la xarxa interurbana de carreteres per a proves esportives, turístiques o filmacions i es restringeix l'ús d'eines com bufadors o radials a menys de 500 metres de la zona forestal i 50 en terrenys agrícoles.

D'altra banda, es limita la circulació motoritzada en el medi natural, excepte en el cas de residents, així com la circulació de transport dins del bosc dels productes forestals entre les 12 i les 19 hores.