Tren renfe

Una incidència al Garraf provoca retards a diverses línies de Rodalies a Tarragona

En concret, segons ha indicat Renfe, els combois poden romandre aturats més temps de l'habitual en apropar-se al punt on ha tingut lloc l'avaria

Una incidència a les instal·lacions de Rodalies a la comarca del Garraf  està provocant importants retards a diverses línies de tren. En concret, segons ha informat la mateixa empresa Renfe,  es registren fins a 20 minuts de demora perquè els trens poden estar aturats més temps de l'habitual  en apropar-se al punt on s'ha produït l'avaria. Es tracta d'un problema que afecta les línies R2 Sud, R13, R14, R15 i R16. 

Convoquen una vaga de bitllets a Rodalies

Els problemes coincideixen també amb  la convocatòria d'una vaga de bitllets a les línies R3 i R4 de Rodalies, i que afecta, per tant, els trajectes L'Hospitalet de Llobregat-Puigcerdà i Sant Vicenç de Calders-Manresa. Es tracta d'una iniciativa dels col·lectius 'StopPujades' i 'VagaRenfe', que sota el tema #NoVullPagar han anunciat diverses concentracions a les estacions dels dos trajectes, per obrir les portes dels combois  sense haver d'abonar els preus dels bitllets. 

Imatge d'una de les accions de protesta d'aquest matí
Imatge d'una de les accions de protesta d'aquest matí | CatalunyaDiari.cat

La iniciativa, però, ha tingut poc seguiment aquest dilluns al matí a l’estació de Manresa. Molts desconeixien la iniciativa i han pagat i validat el bitllet. D’altres, en canvi, disposaven d’un abonament mensual i, tot i estar-hi d’acord, no els ha comptabilitzat. 

Com a mostra del desconcert d’alguns, en Josep Pere Miquel  no sabia que avui començava la campanya de no pagar.  Tot i això, ha decidit afegir-s’hi «perquè en aquesta línia manquen moltes inversions i és bo que la gent es mobilitzi». Tot i estar a favor de les protestes, altres usuaris que no han picat el bitllet a Manresa quan han agafat l’autobús  per fer el tram accidentat, ho han fet després a l’estació de Sant Vicenç de Castellet abans de pujar al tren.