Els indicadors de Covid-19 a Catalunya continuen estables, però amb un repunt de les defuncions

Baixen tímidament l'Rt i el risc de rebrot, així com la pressió hospitalària, però augmenta el número de morts en les darreres 24 hores

El Departament de Salut de la Generalitat ha actualitzat les dades de la Covid-19 a Catalunya. En el balanç publicat aquest dijous, dia 6 de maig, es manté la tendència dels últims dies. Baixen molt lleugerament la majoria d'indicadors i també ho fa la pressió hospitalària. Tot i això, l'altra cara de la moneda és la notificació de 20 noves defuncions, una xifra que augmenta respecte a l'únic cas de mort relacionada amb el coronavirus que es va notificar ahir dimecres.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Estabilitat dels principals indicadors com l'Rt i el risc de rebrot

Des de fa uns dies, els indicadors sobre la pandèmia es mantenen estables, sense grans pujades i amb tímids descensos. És, per exemple, el cas de l'Rt o velocitat de propagació, que baixa una centèsima i actualment se situa al 0,93. Malgrat aquesta lleugera baixada, l'acumulació d'aquestes petites millores fa que l'Rt hagi disminuït en més d'un punt respecte a l'1,06 que hi va haver la setmana passada.

El mateix passa amb el risc de rebrot, que amb les dades actualitzades del Departament de Salut se situa a dia d'avui a 250 punts, 3 menys que ahir. La tendència a la baixa, però, es confirma si analitzem els dos últims intervals. I és que, la setmana del 19 al 25 d'abril, aquest indicador es trobava a 305 punts i, en l'actual interval, se situa a 250 punts. Un pèl diferent és el cas de la incidència a 14 dies, que puja lleugerament de 270,78 a 271,21.  Tot i això, posat en perspectiva, es continua millorant aquest indicador, ja que en l'interval anterior es trobava a 287,78.

Segons les dades d'avui dijous, s'han declarat 1.474 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 608.800. El 5,86% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.

Pressió hospitalària

La pressió assistencial als centres mèdics de Catalunya continua sent l'indicador que més li costa baixar. Segons la informació publicada pel Departament de Salut, en total hi ha actualment 1.444 pacients ingressats als hospitals, 87 menys que en el balanç anterior. Pel que fa a les UCI, en les últimes 24 hores hi ha hagut una persona més en aquestes unitats, fent un total de 474 persones. En l'últim interval hi havia ingressades a l'hospital 1.631 persones, mentre que la setmana del 19 al 25 d'abril n'hi va haver 1.676.

Més defuncions relacionades amb la Covid-19

Després que en la jornada d'ahir es notifiqués una sola mort per causes relacionades amb el coronavirus a Catalunya, avui aquesta xifra torna a augmentar significativament. I és que, segons les dades del Departament de Salut, en les últimes 24 hores hi ha hagut 20 noves morts, fent un total de 21.942 defuncions de Covid-19 des que es va iniciar la pandèmia. D'aquestes gairebé 22.000 defuncions, 13.957 s'han produït en centres hospitalaris o sociosanitaris, 4.563 en residències, 1.173 en domicilis i 2.244 es consideren no classificables.


Comentaris

envia el comentari