Vista aèria de Barcelona

El negoci de Barcelona que reobre després de mesos tancat per la pandèmia

L'hotel Barceló de la Rambla del Raval tornarà a rebre visitants a partir d'avui

De mica en mica, sembla que anem superant la pandèmia del coronavirus. Encara queda molta guerra per donar, però la campanya de vacunació i l'estabilització dels indicadors epidemiològics estan permetent la reobertura d'algunes restriccions que afectaven diversos sectors econòmics. És el cas del món dels hotels, que després d'un any i escaig sense poder desenvolupar amb normalitat la seva activitat, veuen com a poc a poc podran reprendre el seu negoci. L'últim cas el trobem amb l'hotel Barceló, situat a la Rambla del Raval, al cor de Barcelona, que després de mesos de tancament, torna a obrir les portes per rebre clients.

Així doncs, el Barceló Hotel Group ha anunciat públicament que la reobertura de l'hotel que la cadena té al cèntric barri de la capital catalana. Una reobertura que es posarà en marxa avui mateix, dia 6 de maig de 2021. Aquest era l'últim hotel de la cadena que faltava per reobrir a Barcelona. I és que els altres tres, el Barceló Sants, l'Occidental Diagonal 414 i l'Occidental Atenea Mar, ja ho havien fet amb anterioritat.

Tal com ha informat la cadena d'hotels amb seu a Palma de Mallorca, l'empresa assegura que tots els seus hotels han engegat el programa 'We care about you' de mesures per reforçar els protocols sanitaris.

La meitat dels hotels de Barcelona no obrirà aquest estiu

El Gremi d'Hotels de Barcelona preveu que durant aquest estiu només el 50% dels hotels de la ciutat estiguin oberts. Ho va assegurar la setmana passada el president de l'entitat, Jordi Mestre, en una entrevista al programa 'Aquí, amb Josep Cuní'. En l'entrevista també va afegir que alguns establiments preveuen obrir directament l'any 2022, tot i que va especificar que es tracta d'una xifra residual. Mestre va definir la situació del sector de «dramàtica», reclamant una acceleració de la vacunació davant un nombre de reserves «molt escàs», tant de cara al Mobile World Congress (MWC) com pels mesos d'estiu.

El Gremi d'Hotels de Barcelona demana impulsar el turisme internacional

Per tal de frenar la caiguda que ha representat la pandèmia, el Gremi d'Hotels de Barcelona ha demanat llançar una campanya amb un missatge unificat de confiança per fomentar el retorn del turisme internacional. Ho han fet avui mateix i, segons ha explicat Manel Casals, director del gremi, «l'ocupació dels hotels oberts va incrementant de forma lleugera, però necessitem que la gent es vacuni per recuperar la confiança com a destí turístic».

A més, Casals també ha recordat que el turisme internacional, especialment procedent de països com els Estats Units, Regne Unit, França, Japó o Rússia, suposa el 85% de l'ocupació de places hoteleres. «Cal que les vacunes funcionin a tot el món i transmetre un missatge de confiança unificat, tranquil i constant des de l'administració per posar en marxa una campanya eficient en els països d'origen dels nostres turistes», sentenciava Casals.