Caixabank

Indignació entre els clients de CaixaBank pel que està passant amb els rebuts

Els clients de CaixaBank tenen problemes per tornar certs rebuts

Com passa amb moltes altres quantitats bancàries, a CaixaBank saben que l'oferta d'assegurances de vida suposa una gran part dels seus ingressos. Per aquest motiu, des del banc intenten protegir els seus pagaments sigui com sigui.

De fet, una de les últimes mesures que han pres és que els seus clients no puguin tornar el rebut dels productes que siguin de la pròpia entitat. Com es podia esperar, això no ha trigat a provocar la indignació dels usuaris.

Això és el que passa amb els rebuts de CaixaBank

En cas que hagis de pagar una assegurança d'una altra entitat a través de CaixaBank, el banc no tindrà cap problema per tornar el rebut. Ara bé, la cosa canvia en el cas que el producte sigui de la mateixa entitat.

Foto del logo de CaixaBank.
Els rebuts de productes de CaixaBank no es poden tornar | Europa Press

En aquest cas, CaixaBank no permetrà tornar el rebut ni recuperar els diners. Això passa fins i tot encara que el client vagi de manera presencial a alguna de les sucursals del banc. L'entitat, per part seva, prefereix no donar gaires explicacions sobre el tema. De fet, ni tan sols els treballadors poden moltes vegades explicar aquesta decisió del banc.

Els clients s'enfronten a diversos problemes

Qualsevol client pot intentar recuperar els seus diners de qualsevol manera. Tot i això, sempre obtindrà una negativa per part del banc. Així mateix, no només els usuaris de CaixaBank han patit aquest problema, sinó també els de Bankia. Aquells que van contractar la seva assegurança amb l'entitat anterior, ara part de CaixaBank, s'han vist afectats per aquesta situació.

Des del banc emeten el cobrament de l'import de l'assegurança. Després, el primer pas que ha de fer el client és entrar a l'app per intentar tornar el rebut. Això no obstant, no és possible fer-ho, ja que el rebut no està emès com a tal.

Els usuaris no poden fer res per tornar-lo a l'oficina

Després d'intentar-ho a través de l'aplicació, són molts els clients que decideixen trucar per telèfon a CaixaBank. Tot i això, obtenen la mateixa resposta: no és possible tornar el rebut.

Com els clients han explicat al mitjà Merca2, els operadors indiquen que és «impossible retornar el rebut perquè no està emès com a tal». Es tracta d'un format diferent que impedeix que se'n pugui retornar l'import.

Tampoc apareix la possibilitat a la pàgina web de CaixaBank

Quan s'enfronten amb la segona negativa, els clients intenten accedir a la pàgina web de CaixaBank per fer-ho mitjançant aquest mitjà. De nou, topen amb una negativa. És impossible tornar el rebut.

El producte del qual no hi ha possibilitat de retornar aquest rebut és propi del banc, ja que si fos de qualsevol altra entitat sí que es podria tornar. Per això, apareix a la web com un producte contractat.

Caixabank
La decisió és indignant per a molts dels seus clients | Europa Press

El problema arriba quan, dins del producte s'especifica que si es vol fer alguna cosa més amb el rebut o amb l'assegurança, cal anar de manera física a les sucursals. Com hem vist, això tampoc dona cap resultat.

Aquesta és l'explicació que ha donat CaixaBank

Des de CaixaBank han reconegut que no es pot tornar el rebut. És a dir, els clients que s'han queixat per aquesta pràctica tenen raó. Així mateix, indiquen que el motiu pel qual això passa és perquè es tracta d'un producte propi. És a dir, és una assegurança contractada directament amb l'entitat bancària. Això mateix passa fins i tot encara que ho haguessis pogut fer abans, amb Bankia.

Actualment, CaixaBank no permet tornar el rebut de les seves assegurances contractades, tampoc als clients anteriors de l'altra entitat que, després de la fusió, en forma part.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp