Loteria de Nadal

Indignació per un possible 'tongo' durant el sorteig de la Loteria de Nadal

Una bola perduda torna a ser protagonista a la prèvia del sorteig que ha arrencat aquest matí

Ja giren els bombos del Teatro Real de Madrid en un nou Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal. Durant mitja hora els operaris han col·locat meticulosament les boles dels números i els premis. Tot, davant de l'atenta mirada dels funcionaris que supervisen la neteja del sorteig.

Però una vegada més, el sorteig no s'escapa de la polèmica i les xarxes cremen davant d'un nou incident. «Ha caigut una bola», s'ha sentit dir a la locutora de Televisió Espanyola. A continuació ha matisat que la bola ja havia estat introduïda de nou al bombo, però la polèmica ja era inevitable.

Un cop més han aparegut suspicàcies sobre si hi ha hagut tongo al sorteig de la Loteria de Nadal. En els darrers anys hi ha hagut imatges i situacions que han augmentat les sospites sobre la neteja del sorteig. Un cop més, Loteria i Apostes de l'Estat assegura que tot està supervisat.

Una nova sospita

El Teatro Real de Madrid ha obert les portes a les vuit del matí, ia les 08:30 els operaris han començat a carregar els bombos. Tot ha estat retransmès en directe i sota l'atenta mirada dels funcionaris. Aquests s'asseguren que se segueixi el protocol i no hi hagi irregularitats.

Foto dels nens de San Ildefonso cantant el Sorteig de la Loteria de Nadal.
Tot està controlat fins al més mínim detall | SELAE

El procés ha estat seguit amb molta atenció a les xarxes socials, que sempre treuen punta de la més mínima sospita. Son milions d'ulls controlant el detall més mínim perquè tot sigui correcte. El més mínim error serveix per tornar a estendre l'ombra de la sospita sobre el sorteig.

Una bola perduda ha tornat a ser el motiu d'un nou escàndol al sorteig de la Loteria de Nadal. Una de les boles dels números dels dècims ha caigut a terra mentre eren introduïdes al gran bombo. Un detall que ha estat narrat en directe per la mateixa locutora del programa de RTVE.

Hi ha tongo aquest any?

Les xarxes socials no han trigat a fer ressò d'aquest detall i tornar a sembrar els dubtes sobre el sorteig. El ritual de preparació de les boles es retransmet en directe i està controlat fins al més mínim detall. Però un petit error pot desfermar les sospites, com ha passat aquest matí.

La mateixa locutora s'ha encarregat de dissipar tots els dubtes un cop les boles ja eren dins del bombo. «Sembla mentida que ho hàgim de dir, però tots els números estan al bombo i tots els dècims tenen possibilitat de guanyar», ha afirmat. A més, hi ha una sèrie de mecanismes de control.

Per exemple, després del sorteig es repassen tots els números per confirmar que el sorteig ha estat vàlid. Han d'estar anotats tots els premis, ja que davant del més mínim error s'invalidaria el sorteig. Tot i així, molts a les xarxes socials segueixen sense estar conformes i parlen d'un nou 'tongo'.

No hi ha confirmació de 'tongo'

Loteries i Apostes de l'Estat compta amb una sèrie de controls per garantir que tot sigui net. Les boles i el bombo estan custodiats les 24 hores del dia des de l'arribada al Teatro Real de Madrid. Estan fabricats amb uns materials concrets i es canvien a l'instant si estan deteriorats.

De fet, és un dels sorteigs més segurs, ja que tot està perfectament coordinat perquè no hi hagi errors. A més, davant la sospita de qualsevol irregularitat els participants poden denunciar-ho a la justícia ordinària. De moment no hi ha hagut cap confirmació de tongo en 200 anys.

Els bombos segueixen girant al Teatro Real de Madrid aquest matí, en què es repartiran 2.500 milions d'euros. Pots seguir en directe el sorteig a Catalunya Diari i consultar a l'instant si has estat premiat.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp