Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
María Mariángeli en una imagen de Facebook

Mor una infermera 24 hores després de rebre l'alta pel coronavirus a l'Argentina

Maria Mariángeli va passar 20 dies ingressada al centre hospitalari

Maria Mariángeli en una imatge de Facebook
Maria Mariángeli, de 43 anys, és la 16a infermera morta a Argentina en el que va de pandèmia | Facebook

 

Una infermera de 43 anys hamort tan sols un dia després de ser donada d'alta  de l'hospital per coronavirus. Els fets han passat a Argentina i amb el cas de Maria Mariángeli, ja són 16 els professionals sanitaris argentins que han mort des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, segons informa el Sindicat de Treballadors d'Infermeria. El seu cas però ha commocionat especialment la societat argentina per les circumstàncies.

 

Maria Mariángeli treballava a l'Hospital Municipal Dr Bernardo Houssay de Buenos aires. Precisament aquest és un dels principals focus de la malaltia al país. La infermera va haver de ser ingressada en estat greu a l'Hospital privat de Comunidad, a Mar de l'Argent quan va contraure la malaltia i va passar fins a 20 dies hospitalitzada, segons recull el diari 'El Capital'.

 

L'estat dels seus pulmons va empitjorar fins al punt que va haver d'estar connectada a un respirador artificial per poder sobreviure. A més, va haver de passar una setmana ingressada a l'UCI, ja que el virus havia afectat les seves vies respiratòries.

 

Mor 24 hores després de rebre l'alta per una parada cardíaca

La recuperació va ser llarga i dura però, finalment, dilluns passat, els metges van considerar que ja estava recuperada. Maria Mariángeli es va fer el test de coronavirus i va donar negatiu i els metges van decidir donar-li l'alta hospitalària perquè pogués tornar per fi a casa seva. 

 

24 hores després d'haver rebut l'alta, la infermera va començar a trobar-se malament i a tenir problemes per respirar. Maria va haver de ser traslladada d'urgència a la cínica privada que estava més a prop del seu domicili. Allí va patir una paradacardíaca que li va causar la mort.

 

Segons assenyalen les primeres hipòtesis, la causa de la seva mort no hauria estat el coronavirus, almenys de forma directa, ja que fonts de l'hospital parlen d'un possible tromboembolisme de pulmó massiu. Un episodi que pot passar en pacients que han romàs en estat crític o a l'UCI durant un període de temps.