Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic

Infermeres de Catalunya demanan per carta la dimissió d'Alba Vergés al capdavant de Salut

El sindicat ha emès una missiva al president de la Generalitat, Quim Torra, en què també demana la dimissió de la secretària general de Salut, Laura Pelay

Infermeres de Catalunya ha demanat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, la dimissió de la consellera de Salut, Alba Vergès, i la secretària general de Salut, Laura Pelay, per la «mala gestió» de la Conselleria durant la crisi del coronavirus. En la missiva, consultada per Europa Press, la presidenta d'Infermeres de Catalunya, Jessica Morillas, planteja que sigui una infermera qui dirigeixi la Conselleria: «Exigim que la Conselleria de Salut  estigui dirigida per personal sanitari que conegui la realitat del nostre sistema de salut».

«Tenim moltes infermeres perfectament formades i preparades per assumir les  responsabilitats del càrrec», i ha afegit que les decisions que afecten directament les persones no poden prendre's des dels despatxos i sense conèixer la realitat de la sanitat, en les seves paraules.

«Mala gestió»

Al seu parer, les decisions preses per la Conselleria durant la pandèmia «interfereixen en la qualitat de les cures i la bona atenció que la ciutadania es mereix per part de la sanitat pública». Com a exemples de «mala gestió», Infermeres de Catalunya cita l'externalización dels rastrejos de Covid-19, la falta d'equips de protecció personal i les condicions en les quals ha treballat el personal sanitari durant la pandèmia, que el sindicat qualifica de precàries. «Diverses vegades ens hem intentat comunicar directament amb la consellera per carta per fer constar la realitat en la qual ens trobàvem les infermeres i els infermers de Catalunya i a cap moment hem rebut resposta», han lamentat.

Demanen la suspensió de pràctiques i que es facin PCR

El sindicat va demanar al Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que se suspenguin les pràctiques de màsters o formacions de Metge Intern Resident o Infermera Interna Resident, i que als professionals que facin pràctiques per entrar a treballar se'ls hi faci una prova PCR  abans d'iniciar-les.

La secció sindical ha enviat una carta a gerent del SEM fent aquestes peticions després que aquesta setmana diversos professionals hagin hagut de posar-se en aïllament en tenir contacte amb una persona de pràctiques que ha donat positiu. Infermeres de Catalunya avisa que es reserva el dret a portar a terme accions legals per protegir la salut dels treballadors, de les seves famílies i de la població que atenen.