Un vídeo d'encaputxats rebent ordres de la Policia Nacional divideix les xarxes

En les imatges es pot veure un grup de suposats infiltrats en les manifestacions escoltat i aconsellat pels agents i els antiavalots

Un vídeo gravat a Barcelona —al carrer d'Aragó entre Pau Claris i el passeig de Gràcia— des de l'exterior, a pocs metres d'un petit supermercat, s'ha convertit en un dels focus principals de conversa a les xarxes socials. Les imatges mostren un grup d'encaputxats dins d'un establiment de queviures rebent ordres d'un parell d'agents de la Policia Nacional, escoltats, posteriorment, per dos antiavalots del cos que, just al principi del vídeo, havien baixat d'un furgó. 

Enfrontats per dues teories

La situació ha confós Twitter. Nombrosos usuaris —dividits per ideologia unionista i independentista— han opinat sobre el vídeo enfrontant-se els uns als altres. Els més adeptes a l'independentisme i partidaris de la narrativa que titlla l'Estat d'«opressor» consideren que els agents protagonistes de les imatges són infiltrats de la policia i culpables d'iniciar els aldarulls  dins els grups de manifestants més radicals. Els altres, però, asseguren que  la policia secreta «ha existit sempre» i que la seva funció és detenir els actes més violents així com els seus perpetradors.

També et pot interessar...