diada 11S

Les inscripcions a la Diada de l'11-S, la suposada gran preocupació de l'ANC

Encara no s'han fet públiques dades oficials, però des de l'entitat sobiranista ho neguen

Cada vegada s'apropa més la diada catalana, el dia 11 de setembre. Com se celebra any rere any, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) organitza una manifestació multitudinària, on s'apleguen milions d'independentistes per tal de reivindicar els seus desitjos.

Per a cada ocasió, l'ANC obre un període d'inscripcions, per tal que tots aquells que vulguin assistir a la concentració s'apuntin. D'aquesta manera, a part de distribuir correctament a les persones arreu de tot el recorregut, els permet tenir comptabilitzades  a totes les persones que assistiran a la manifestació.

Sense dades oficials

En tots els casos de manifestacions, les quals s'han realitzat multitudinàriament des de l'any 2011, s'han començat a donar dades de les xifres d'inscrits a partir de mitjans d'agost. En el cas d'enguany, no està sent així. Segons sembla, tots els trams estan pràcticament buits, quan en altres ocasions, molts d'ells ja estaven gairebé plens. Fins al moment, els únics missatges que s'han transmès a través de les xarxes socials de l'Assemblea han estat cridant a la població que s'uneixi a la manifestació independentista. Tot i això, en cap moment han llençat cap missatge alarmista sobre la suposada crisi que poden estar vivint a l'ANC.

Per la seva part,  Elisenda Paluzie és optimista, segons ha pogut confirmar 'Crónica Global'. En tot moment ha negat que hi hagi  cap situació d'alarmisme  pel nombre de persones registrades per a la diada. De fet, la presidenta de l'Assemblea ha assegurat que, avui dia,  encara no disposen de dades oficials, i que en el moment en què les tinguin, les faran públiques.

trams diada 11S 2019
Els trams de la Diada, avui dia, estan pràcticament buits | ANC

 

Venda de samarretes com a 'comptador'

Per altra banda, Paluzie ha volgut transmetre que, ara mateix, l'única manera que tenen de conèixer quina és la xifra aproximada de persones inscrites o disposades a venir a la Diada és  a través de la venda de camisetes que, any rere any, es fan especialment segons la temàtica que caracteritza cada Diada. Tal com ha anunciat la mateixa presidenta de l'ANC, les camisetes s'estan venent molt bé arreu de les delegacions territorials. Tots els diners que s'obtenen d'aquestes vendes, ajuden a finançar les activitats de l'associació al llarg de l'any.

La Diada 2019 ha estat batejada com a 'Objectiu Independència', i arran de la proximitat que hi ha a la publicació de les sentències  dels polítics independentistes, l'objectiu de l'ANC per aquest any és tornar a omplir els carrers per tal de «teixir una unitat estratègica que ens permeti portar a terme la independència».

També et pot interessar...