El coneixement del nostre clima i de la meteorologia és clau per entendre què pot acabar passant a casa nostra en ple canvi climàtic. En aquest sentit, a finals d’octubre es va instal·lar a la Costa Brava un sensor intel·ligent en una de les boies que delimiten el parc natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, segons informa 'TV3'.
Aquest sensor ofereix dades meteorològiques i marítimes de forma continuada, aportant informació important de l’aire i el mar captada per aquesta boia ubicada just al nord de les Illes Medes. Aquestes dades han de servir per millorar el coneixement del vincle entre l’aire i el mar, així com fer un millor seguiment meteorològic a la zona i els canvis que pateix el clima en el context de canvi climàtic.
Les dadesmarítimes s’agafen a uns 3,7 metres de profunditat i ofereix informació sobre la temperatura, salinitat, densitat i direcció i velocitat de l’aigua en aquest punt. En canvi, les dades de l’aire s’agafen a uns tres metres d’altura i ofereixen registres de temperatura, humitat relativa, pressió atmosfèrica i direcció i velocitat del vent.
Aquest important pas ha estat possible gràcies a la feina que durant dos anys han dut a terme membres de l’Institut de Ciències del Mar i del Parc Natural del Montgrí, a les illes Medes i el Baix Ter. Les dades es poden consultar a temps real al portal www.estartit.icm.csic.es .