Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pla de detall de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil intercepta 200 quilos de cocaïna en motxilles al port de Barcelona

Els agents van detectar les bosses entre uns contenidors en una terminal amb l'accés limitat al personal del port

 

Agents de la Guàrdia Civil de l'Oficina d'Anàlisi i Investigació Fiscal (ODAIFI) del port de Barcelona en col·laboració amb la Duana de Barcelona dependent de l'Agència Tributària, van intervenir la nit de divendres passat a la terminal BEST-PRAT del port  quatre motxilles amb prop de 200 quilos de cocaïna entre els contenidors de mercaderies.

Els agents encarregats de les tasques de vigilància i resguard fiscal al perímetre exterior i al moll d'operacions van detectar que una de les portes dels blocs on s'apilen els contenidors de mercaderies de la terminal estava forçada. En inspeccionar el lloc van trobar a terra als passadissos entre els contenidors de mercaderies  quatre bosses d'esport  grans amb plaques de cocaïna al seu interior amb un pes total de 196,738 quilos de gran puresa.

Els agents van localitzar quatre motxilles sospitoses

Aquesta terminal està totalment automatitzada  i té l'accés restringit al personal que treballa al port. Es continua amb la investigació per esbrinar l'autoria del fet. La Guàrdia Civil i l'Agència Tributària han intensificat en els últims mesos les tasques de lluita contra el narcotràfic incrementant tant la vigilància a les zones de mercaderies com en les tasques d'investigació.

Imatge de la cocaïna interceptada per la Guàrdia Civil al Port
Imatge de la cocaïna interceptada per la Guàrdia Civil al Port | Guàrdia Civil

 

Desactivats tres explosius propers a unes canonades de gas al Port

El Grup Especial de Desactivació d'Explosius (GEDE) de l'Armada de l'Exèrcit Espanyol, amb base a Cartegena, va neutralitzar tres projectils submergits en aigües pròximes al pPort de Barcelona a 22 metres de profunditat. En l'operatiu, que va tenir lloc el passat dimarts 4 de desembre, el GEDE va comptar amb la col·laboració de la Unitat de Bussejadors de Mesures Contra Mines (UBMCM), pertanyent a la Força de Mesures Contra Mines i es va dur a terme de manera coordinada amb els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil, el Port de Barcelona, ​​Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i la comandància Naval de Barcelona.