Pla obert d'una de les andanes de l'estació de Sants

Interrompuda la circulació de trens a l'estació de Sants per la vaga de maquinistes

Els treballadors no estan fent els relleus previstos, segons ha explicat la companyia

La circulació de trens de Rodalies ha estat interrompuda i ha quedat suspesa a l'estació de Sants per part de Renfe. La vaga de maquinistes de l'empresa està generant autèntics estralls durant la jornada d'avui, i la companyia justifica aquesta decisió arran de «l'incompliment dels serveis mínims d'alguns maquinistes» en aquesta aturada convocada pel sindicat Semaf.

La vaga s'ha iniciat aquest dijous, i des de Renfe apunten que diversos maquinistes no estan fent els relleus programats en aquesta estació. Per aquest motiu, s'estan registrant «importants afectacions en el servei».

Caos, retards i conflictes en el primer dia de vaga

En aquest sentit, cal recordar que el departament d'Empresa i Treball havia establert uns serveis mínims, segons els quals el servei s'hauria de prestar en un 85%. Amb tot, a primera hora del matí ja ha saltat la polèmica, quan Renfe ha acusat als maquinistes de no respectar aquests serveis mínims que havia establert la Generalitat.

La companyia ha manifestat que aquesta era la causa principal que es produïssin alternacions en el servei previst. Per la seva banda, des del sindicat Semaf s'ha emès un comunicat on s'explicava que l'empresa de no haver planificat bé aquests serveis mínims, i que per tant la responsabilitat era de Renfe.

Arran dels fets, l'empresa de transport ja ha anunciat que té previst actuar «amb tota la duresa possible» contra la postura d'aquests maquinistes. I és que des de Renfe asseguren que es tracta d'una acció deliberada, per això es troben estudiant possibles mesures a prendre contra aquests empleats.

A més, l'empresa considera que la vaga convocada per Semaf és «absolutament injustificada». Aquesta aturada està prevista pels dies 30 de setembre, 1, 4, 5, 7, 8, 11 i 12 d'octubre.

Uns serveis mínims del 85%

Pel que fa als serveis mínims establerts pel Govern català, la resolució aprovada deixava patent que obririen les 24 hores del dia en la majoria de jornades de vaga, excepte el 4 d'octubre, quan es garantiran entre les 5 h i les 9 h, les 14 h i les 16 h i les 18 h i les 22 h; i el dijous 7 d'octubre, quan es garantirà el 85% del servei entre 7 h i 9 h, de 12 h a 16 h i de 18 h i a 22 h.

Però no només això. El ministeri de Transports, per la seva part, havia garantit que un 65% dels trens a mitjana distància estarien de servei, així com el 72% dels AVE. En aquest sentit, cal destacar que el servei a l'AVE es presta segons el previst.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.