Imatge d'una ambulància del SEM en un succés a Barcelona.

Uns 50 nens, hospitalitzats per una intoxicació alimentària en unes colònies a Girona

La intoxicació ha afectat 46 infants i 4 monitors | Tots han rebut l'alta entre aquests nit i primera hora del matí

Ensurt a Catalunya. Tècnics de l'Agència de Salut Pública de Catalunya estan investigant l'origen d'una intoxicació alimentària amb 50 afectats en una casa de colònies de la comarca de la Selva

Segons ha avançat TV3  i ha confirmat l'ACN, la intoxicació es va produir ahir i ha afectat un grup d'escolars de Barcelona format per 57 infants d'entre 5 i 6 anys, vuit mestres i sis monitors. Els afectats (46 menors i quatre adults) han tingut vòmits, mal de panxa i diarrea. En primera instància, tot apunta al fet que el grup hauria ingerit algun aliment en mal estat a l'hora de sopar. 

Els nens, d'entre 5 i 6 anys

A la majoria els han traslladat durant la matinada a diferents centres de salut de la demarcació: dinou al Trueta, quinze al Santa Caterina, deu al CUAP Güell i quatre al punt d'atenció de Santa Coloma de Farners. 

Tots han rebut l'alta entre aquesta nit i primera hora del matí. Ara per ara, però, es desconeix de quina escola són els alumnes i monitors afectats per aquesta intoxicació.

Tots han rebut l'alta

Segons informa TV3, diversos Tècnics d'Inspecció de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona s'han personat fins als hospitals en qüestió.

Els tècnics, en aquesta línia, han estan parlant amb els afectats, i també han recollit mostres dels aliments consumits per tot el grup. Ara resta dur a terme les anàlisis corresponents i per a poder determinar a posteriori què els va provocar la intoxicació massiva.

En aquesta línia, cal destacar que tots formaven part d'un grup d'escoles de la ciutat de Barcelona i els nens tenien entre 5 i 6 anys. Això sí, segons explica TV3 tots han rebut l'alta i la intoxicació no ha anat més enllà. 

De moment, els Tècnics d'Inspecció de l'Agència de Salut Pública de Catalunya a Girona continuen investigant, però no se'n saben més novetats. 

Cal destacar que l'any 2016 ja es va haver de lamentar una situació similar que també va afectar nens d'una escola de Barcelona. En aquest cas, 28 nens d'un centre escolar del districte de Sarrià-Sant Gervasi, a Barcelona, van patir també una intoxicació de característiques similars.