Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Pedro Sánchez i José María Corpas

Pedro Sánchez i el PSOE, commocionats: mor José María Corpas

El govern plora la pèrdua d'un dels regidors més estimats del PSOE

José María Corpas, regidor socialista d'Economia de l'Ajuntament de Granada, ha mort als 62 anys. Una mort que omple de tristesa Pedro Sánchez i tot el PSOE, ja que era un dels polítics més respectats del partit.

Corpas feia anys que patia una malaltia que no va poder vèncer. Tot i això, s'ha mantingut actiu fins als últims dies de la seva vida.

Pedro Sánchez i el PSOE s'acomiaden de José María Corpas

Advocat, socialista fins a la medul·la des del dia que va néixer i regidor d'Economia de l'Ajuntament de Granada. Així era l'àmplia carrera professional que avala la vida de José María Corpas.

L'edil feia temps que lluitava contra un càncer de pàncrees que finalment se l'ha emportat. Tot i això, res li ha impedit seguir amb el càrrec al consistori andalús, i aquestes últimes setmanes, fins i tot ha treballat en un acord amb Unides Podem. Unes negociacions gràcies a les quals es destinaran 15 milions d'euros a la ciutat de Granada.

José María Corpas en un acte de l'Ajuntament de Granada
José María Corpas ha mort a causa d'un càncer de pàncrees | Ajuntament de Granada

Com no podia ser d'altra manera, Corpas s'emporta l'afecte i el respecte de tots els seus companys de professió. Familiars, amics i companys de l'ajuntament li han fet costat fins al final i li han brindat tot el suport que necessitava.

Ara, tant el president del govern espanyol com tota la bancada socialista s'acomiaden d'ell per sempre amb molt de dolor.

La capella ardent ha tingut lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Granada des de les 8.00 fins a les 13.45. Després del funeral, el cos serà enterrat al cementiri de San José.

Francisco Cuenca, alcalde de Granada, s'ha dirigit als familiars de l'edil mitjançant un missatge a Twitter en què lamenta la mort de José María. El recorda com «un company i amic que deixa un buit impossible d'omplir», i assenyala que era molt fàcil dialogat i treballar amb ell.

«Et trobaré a faltar cada dia, i estigues tranquil, perquè la teva capacitat de diàleg, de reflexió i de feina sempre ens guiarà», publicava Cuenca.

 

Els partits polítics s'uneixen al dol per la mort de l'edil socialista

Només conèixe's la notícia de la mort de José María Corpas, no han deixat de succeir-se missatges de condol. El portaveu del PP de l'Ajuntament de Granada ha lamentat la pèrdua del regidor i l'ha descrit com «una bona persona amb vocació d'assolir consensos».

De la mateixa manera, el portaveu de VOX del mateix consistori també ha volgut tenir unes paraules per José María. Ha recalcat que tenia molta predisposició al diàleg i ha deixat clar que «era molt necessari per a Granada».

José María Corpas somrient
José María Corpas va treballar fins al final a l'Ajuntament de Granada | Twitter

Va ser l'agost passat quan l'edil va confessar que li havien diagnosticat un càncer de pàncrees. Va estar uns dies de baixa, però finalment es va acabar reincorporant a la feina.

«Tinc un càncer de pàncrees, que és una putada», va explicar fa uns quants mesos. «Però m'han operat, i ho puc explicar gràcies al fet que tenim una bona sanitat pública», va afegir.

Uns mesos abans de saber que patia aquesta malaltia, José María va passar a ser una persona fonamental a l'Ajuntament de Granada. El nomenament com a alcalde de Francisco Cuenca el va portar a ocupar el lloc de segon tinent d'alcalde i regidor d'Economia, Contractació, Recursos Humans i Govern Obert.

Corpas estava casat i tenia dos fills. Des del primer moment fins al final, s'ha dedicat plenament a la feina al consistori andalús. Avui, a Granada tothom plora la mort de José María Corpas i li agraeix l'esforç que va fer per a millorar la ciutat.