Alerten d'una vulnerabilitat a Whatsapp que facilita la intrusió maliciosa

Es tracta d'una tara tecnològica en la versió 2.19.244 de l'app que possibilita l'accés mitjançant l'execució d'una imatge .gif

WhatsApp
L'Incibe alerta d'un error en versions de Whatsapp que faciliten la intrusió maliciosa | CatalunyaDiari.cat

L'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha detectat una incidència en l'aplicació de missatgeria instantània Whatsapp. Segons sembla, més que una incidència es tracta d'una possible tara tecnològica en la versió 2.19.244 d'Android que permet una intrusió a control remot a través d'una imatge .gif manipulada. Ara bé, segons ha informat la mateixa entitat, aquesta amenaça també afecta a mòbils amb versions antigues de Whatsapp.

Recomanen actualitzar Whatsapp

L'error es troba en una llibreria que s'encarrega de reproduir els fitxers .gif rebuts. Així mateix, l'intrús podria enviar una imatge animada amb un codi maliciós i, en obrir-la, tindria accés a la informació de l'usuari del telèfon receptor de manera que, fins i tot, podria gravar vídeo i àudio o executar altres funcions. Per prevenir-ho, l'Incibe recomana actualitzar la versió de l'aplicació: pot fer-se a través de Play Store o a la pàgina oficial de Whatsapp.

També et pot interessar... 


Comentaris

envia el comentari