Irlanda investiga l’observació de possibles ovnis per part de pilots

Els albiraments es van produir el passat dia 9 de novembre per part de vols comercials que sobrevolaven l’espai aeri d’aquest país i van detectar objectes estranys al cel

Investigació de pel·lícula la que ha engegat el govern d’Irlanda al voltant de possibles objectes volants sense identificar (Ovnis). Els fets es remunten al passat dia 9 de novembre quan diversos vols comercials van alertar de la presència d’objectes estranys a l’espai aeri d’aquest país, concretament enfront de les costes de l’illa.

Un d’aquests fenòmens, que investiga directament l’Autoritat d’Aviació d’Irlanda, el va detectar el pilot d’un avió de Bristish Airways a les 06:47h del matí d’aquell dia, just quan sobrevolava la costa sud-oest del país. L’aparell feia la ruta Londres-Montreal, segons explica el diari britànic ‘The Guardian’.

Aquest mateix diari afirma que el pilot de l’avió va preguntar al servei de control del trànsit aeri de Shannon si s’estaven duent a terme maniobres militars, cosa que es va negar ràpidament. L’home va detallar que havia vist un objecte lluminós al costat esquerre de l’avió que havia anat «ràpidament» cap al nord. De fet, els albiradors d’aquests objectes afirmen que volaven a una velocitat superior a la del so. La notícia arriba dies després de saber que astrònoms de Harvard van espacular sobre l'arribada d'una nau extraterrestre. 

Un avió de British Airways va ser el primer en alertar dels objectes estranys
Un avió de British Airways va ser el primer en alertar dels objectes estranys | Arxiu

 

Uns objectes vistos per més pilots

A més d’aquest avió de British Airways, un altre pilot de la companyia Virgin Airlines va intervenir en aquesta conversa de ràdio afirmant que també havia vist un possible meteorit o un altre tipus d’objecte entrant a l’atmosfera. En concret, va explicar que, no només era un objecte, sinó que n’eren diversos els que feien la mateixa trajectòria. 

La conversa radiofònica, que s’ha acabat fent pública, va comptar amb un tercer pilot que va reafirmar els objectes observats al cel. De fet, en la seva intervenció, aquest darrer pilot es pot escoltar com expressa la seva alegria per no haver estat l’únic en contemplar aquestes aparicions estranyes. 

Una investigació per determinar l’origen dels objectes

Les nombroses denúncies sobre aquests objectes sense identificar vistos al cel d’Irlanda ha posat la mosca al nas al govern del país, raó per la qual s’ha iniciat aquesta investigació. «Anem a comprovar-ho», ha afirmat el representant del servei de controladors irlandès. 

En aquest sentit, l’Autoritat d’Aviació d’Irlanda ha registrat un informe sobre una «activitat aèria inhabitual», i considera una quantitat «petita» el número d’avions que van presenciar els esdeveniments. S’espera que en unes setmanes es tinguin els resultats de la investigació.