Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una infermera amb la vacuna de Pfizer

Investiguen la mort d'un noi de 36 anys a Espanya després de vacunar-se

Els metges apunten que la vacuna contra la Covid-19 pot estar relacionada amb la malaltia que li va causar la mort

Un noi de 36 anys ha mort a Espanya dues setmanes després de rebre la vacuna de Janssen contra la Covid-19. Tal com explica aquest dilluns, 26 de juliol, el diari 'El Mundo', el Ministeri de Sanitat ja està investigant les característiques d'aquest cas. I ho fa després que els metges que el van atendre apuntessin a una possible relació entre la vacuna de la Covid-19 i la mort d'aquesta persona.

Investiguen la mort d'un noi de 36 anys poc després de rebre la vacuna contra la Covid-19

El noi, de 36 anys, va rebre la vacuna contra la covid-19 de Janssen, d'una sola dosi, el passat 25 de juny. Va ser en el seu centre de treball, a la província de Sevilla, on se li va immunitzar a ell i als seus companys. La Junta d'Andalusia, com algunes altres regions, ha arribat a acords amb empreses per vacunar a la feina i accelerar així la immunització.

Fruit d'això, doncs, la persona en qüestió va ser vacunada al costat de la resta de la plantilla de treballadors de la seva empresa. Poc després de rebre la punxada, el treballador va començar a trobar-se malament, una cosa que va atribuir als efectes secundaris de la vacuna. Però en aquest cas, el malestar general no cessava i el dia 5 de juliol va notar un agreujament del seu estat.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Tan preocupant era la seva situació que va ser traslladat en ambulància a l'Hospital Comarcal de la Merced, a la localitat sevillana d'Osuna. Després de realitzar les primeres proves, els metges van detectar que havia patit un ictus. Per això, van decidir traslladar-lo a un altre centre hospitalari.

Se li va evacuar en helicòpter fins a l'Hospital Vírgen del Rocío de Sevilla. Però, per desgràcia, ja era massa tard: va morir en aquest hospital escasses hores més tard. Van passar poc més de deu dies entre la vacunació d'aquest home sense patologies prèvies i la seva mort a causa d'un ictus.

D'aquesta manera, tal com detalla 'El Mundo', la Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia ja ha activat el protocol per analitzar amb detall les circumstàncies del cas. Des de l'hospital ja s'ha enviat tota la informació al Centre Andalús de Farmacovigilància i, alhora, a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Aquests organismes han d'observar amb detall si, efectivament, hi ha una relació de causa-efecte, tal com apunta l'equip mèdic. Si es confirma, serà el Ministeri de Sanitat qui doni més detalls sobre què és el que ha passat en aquest cas.

S'investiga la relació entre la vacuna i la mort del noi

Davant el relat dels fets i la versió que donen els metges que el van atendre en les seves últimes hores de vida, sembla que s'ha d'investigar l'eventual relació vacuna-ictus. D'això s'encarregarà, tal com hem explicat, tant el Centre Andalús de Farmacovigilància com l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Aquest últim organisme és el que s'encarrega habitualment d'estudiar les possibles reaccions adverses dels fàrmacs que es distribueixen a Espanya. Així doncs, haurem d'esperar a un pròxim informe de l'Agència per a tenir més informació del qual ha passat a Sevilla.

De qualsevol manera, és un cas que ha consternat de ple a tota la província, ja que s'ha produït la mort d'una persona de tan sols 36 anys. A més, tal com recull el citat mitjà, el noi no tenia patologies prèvies, una cosa que agreuja més, si cap, la possible relació causa-efecte.

Les reaccions adverses d'extrema gravetat de la vacuna contra la Covid-19 són d'una freqüència extraordinàriament baixa. Les autoritats sanitàries subratllen la importància de rebre la vacuna i recorden que els riscos a efectes molt adversos són tremendament inferiors als seus beneficis.