Imatge del jove pilot Hugo Millán, mort aquest matí al circuit de Motorland

El motociclisme espanyol està de dol: mor Hugo Millán, pilot de 14 anys

Ha patit un accident mentre participava en una cursa al circuit Motorland d'Alcanyís

El motociclisme espanyol ha rebut un duríssim cop aquest diumenge. Hugo Millán, un jove pilot de 14 anys, ha perdut la vida mentre disputava una cursa al circuit de Motorland d'Alcanyís, a la província de Terol. Millán participava en una nova prova de la Talent Cup, una competició que reuneix joves talents de les dues rodes dins de la FIM CEV Repsol.

Els fets han tingut lloc quan s'ha arribat a la penúltima de les 14 voltes que havien de donar al circuit aragonès. En aquest punt de la competició, és quan s'ha produït el desgraciat accident que li ha costat la vida al jove pilot espanyol. Hugo Millán ha tingut un problema en la seva moto i ha caigut enmig de la traçada del cinquè revolt del circuit.

En un primer moment, el pilot s'ha aixecat pel seu propi peu, però això ha acabat provocant el tràgic incident. Diversos pilots que anaven darrere de Millán han aconseguit esquivar-lo, però el polonès Milan Leon Pawelec no l'ha vist i ha acabat atropellant-lo, colpejant-lo a l'esquena i al coll. La cursa ha quedat suspesa.

Traslladat a un centre hospitalari de Saragossa

Just després de l'accident, les assistències mèdiques del mateix circuit han sortit a la pista per atendre Hugo Millán. Els sanitaris li han realitzat les primeres atencions i han aconseguit reanimar-lo, sent traslladat a un helicòpter medicalitzat que l'ha transportat fins a un centre hospitalari de Saragossa, concretament al Miguel Servet.

El pilot de Huelva ha ingressat al centre sanitari, però els metges que l'han atès no han pogut fer res per salvar-li la vida. La resta de pilots de la graella han quedat commocionats en conèixer la defunció del seu company.

Mostres de condol

L'equip Cuna de Campeones, en què corria Hugo Millán ha mostrat el seu condol a través de les xarxes socials. «Lamentem profundament comunicar que Hugo Millán ens ha deixat. Sempre et recordarem pel teu somriure, el teu gran cor i la teva professionalitat. Descansa en pau, Hugo. Sempre estaràs als nostres cors i et recordarem així, somrient, com sempre. T'estimem».

L'organització de la competició, FIM CEV Repsol, també s'ha sumat a les mostres de condol. «Ens entristeix profundament informar que Hugo Millán no ha superat a les seves lesions després d'un accident en la carrera HETC. Enviem tot el nostre afecte i suport a la seva família, equip i éssers estimats. T'enyorarem, Hugo», han escrit.