Dues ambulàncies

Investiguen la caiguda d'una nena de 2 anys d'un segon pis a Espanya

Una menor de 2 anys rep assistència urgent després de caure des d'un segon pis. La policia investiga per poder saber què ha passat

Una nena de 2 anys ha hagut de ser traslladada d'urgències a l'Hospital Universitari de Ceuta. La menor va caure des d'un segon pis. El succés va tenir lloc aquest dilluns a les 19 hores, segons han confirmat fonts policials. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per determinar la causa del succés. Fins ara es desconeix què va poder passar perquè la menor caigués al buit des d'un habitatge.

 

El tràgic esdeveniment ha passat al carrer Tinent Pacheco, a ple centre de la ciutat. Concretament, el sinistre ha succeït al davant de la casa de Hermandad de la Flagelación. És un punt molt transitat a causa del camí de les germandats i confraries de la ciutat.

 

La Policia Local i el Cos Nacional de la Policia s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Els efectius policials es van encarregar d'acordonar la zona i controlar el trànsit del carrer en què va aparèixer la menor per poder facilitar la tasca dels professionals mèdics.

 

L'actuació ràpida dels sanitaris del 061 ha estat clau per al pronòstic de la nena de 2 anys. Els efectius van intervenir d'urgència per prestar atenció primària. La menor va haver de ser estabilitzada al lloc de l'accident.

 

Tot seguit, la nena ha estat traslladada d'urgències al complex assistencial de la ciutat. En el primer informe mèdic facilitat per l'Hospital, es confirma que la menor de 2 anys ha patit un traumatisme cranioencefàlic i fractura de maluc.

 

La petita està ingressada a l'esmentat hospital en estat greu. Allà li estan realitzant diverses proves diagnòstiques per conèixer en detall si pogués haver patit alguna altra lesió. Mentrestant, la policia continua investigant per determinar els fets.

 

Un altre menor ingressat en precipitar-se per una finestra

El passat 28 d'agost, un altre menor va ser ingressat d'urgències a l'Hospital Universitario Central de Asturias (HUCA). El nen de 5 anys va caure per la finestra des d'un segon pis al carrer Ráfaga al barri del Pozón (Avilés).

 

La policia també ha obert una investigació en el cas del menor accidentat a Astúries per determinar què va passar. Fins ara, els investigadors estudien la hipòtesi que es tracta d'un fatídic accident.

 

El sinistre va tenir lloc cap a les 17:50 hores. La família va ser la primera a demanar ajut, segons han confirmat alguns testimonis.

 

Els serveis d'emergència es van desplaçar fins al lloc de l'esdeveniment. En concret, un infermer i un metge es van acostar fins a l'escena amb taxi, segons han explicat. Aquests dos sanitaris van assistir a la petita al moment.

 

A més, van trucar a tres ambulàncies que van acudir al rescat de l'infant de 5 anys. Dues patrulles de la Policia Nacional es van encarregar de controlar la zona i van començar les primeres investigacions.

 

El nen asturià de 5 anys va ser traslladat d'urgències a l'UVI fins a l'Hospital Universitario San Agustín on li van fer un primer reconeixement. Però a causa de la gravetat de l'estat de salut del menor, el van traslladar immediatament a l'HUCA. El petit continua ingressat al complex assistencial asturià.

 

Els veïns de l'infant asseguren que el menor tenia costum de llançar les joguines per la finestra «cap al prat que hi ha darrere de l'edifici». Així mateix, remarquen que «els pares (....) sempre han donat el millor tracte possible als seus fills. Durant tots els anys que porten vivint aquí, i són molts, mai vam veure a aquest nen sense la mà de la seva mare».