Imatge de diversos soldats de l'Exèrcit a Reus

Perd la vida un militar català després de rebre la vacuna d'Astrazeneca

El caporal, de 35 anys, estava destinat a Navarra i va rebre el vaccí el passat 7 d'abril

El caporal de l'Exèrcit F.P.B, natural de Tarragona i de 35 anys, ha mort aquest divendres a la Clínica Universitària de Navarra, on estava ingressat des del passat dimecres. La mort del militar, que feia sis anys que prestava servei a l'aquarterament navarrès d'Aizoain, ha estat confirmada pel Govern de Navarra que, en un comunicat, ha informat que el Centre de Farmacovigilància del Departament de Salut ha rebut una notificació d'un «esdeveniment advers amb desenllaç fatal» d'una persona que havia estat vacunada amb la vacuna d'AstraZeneca el passat 7 d'abril.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Segons la informació del govern navarrès, la defunció s'ha produït després de patir una «trombosi de sins cerebrals amb trombocitopènia i hemorràgia cerebral». Aquest esdeveniment advers, segons el protocol previst, s'ha comunicat, segons el procediment previst, a l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) així com la resta de Centres Autonòmics de Farmacovigilància.

El cas, segons els protocols vigents, serà estudiat des de l'AEMPS per si hi ha alguna mena de vincle entre la vacuna i el fatal desenllaç.

Esvaniment al seu domicili

Va ser ahir quan l'Associació de Tropa i Marineria Espanyola (ATME) va emetre una nota en què va informar que el caporal, membre del Regiment d'Infanteria Amèrica 66 de Caçadors de Muntanya, estava ingressat en estat molt greu a la Clínica Universitària de Navarra, on havia ingressat el 21 d'abril a la nit. Segons ATME, l'home va ser vacunat el passat 7 d'abril, un dia abans que es decidís la suspensió del vaccí d'AstraZeneca en persones menors de 60 anys.

En aquest sentit, ATME assenyalava en el seu comunicat que poc després de rebre la punxada, el caporal «va patir forts maldecaps i malestar agut, motiu pel qual va anar al servei de farmaciola i posteriorment a urgències». Segons l'Exèrcit de Terra, dies després d'haver rebut el vaccí, el militar va ingressar en un centre hospitalari després d'haver patit un esvaniment mentre estava al seu domicili.

Aquest matí, la ministra de Defensa, Margarita Robles, ha confirmat aquest divendres que un caporal estava ingressat en estat molt greu, tot i que no ha donat més detalls «per respecte a ell i a la seva família», ha dit. Robles ha assenyalat també que el caporal va patir efectes adversos «immediatament després» de rebre la vacuna AstraZeneca.