Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La Verge del Rocío, a l'Està Passant.

Nou revés per a TV3: un jutjat investiga la cadena per la broma de la Verge del Rocío

El Jutjat número 5 de Sant Feliu de Llobregat ha admès a tràmit una denúncia de l’entitat Abogados Cristianos, segons El Mundo

El gag de la Verge del Rocío de l''Està Passant' continua portant cua. Un jutjat de Barcelona investiga ara els humoristes Toni Soler i l'actriu Judit Martín pel gag de TV3sobre la Verge del Rocío. Segons el diari El Mundo, el Jutjat número 5 de Sant Feliu de Llobregat ha admès a tràmit una denúncia de l’entitat Abogados Cristianos i ha obert diligències contra el programa de Minoria Absoluta. 

Els acusen de burlar-se de la Verge del Rocío. A Soler, Domínguez i Martín se'ls acusa de fer burla de les creences religioses dels catòlics, que segons l’article 525 del Codi Penal està penat amb una multa d’entre vuit i dotze mesos. Cal destacar que Toni Soler, en els dies posteriors al gag, va explicar que no demanaria perdó, ja que considerava que només havia fet ús de la seva llibertat d'expressió. 

Una polèmica que porta cua 

TV3 i Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ja s'havien defensat prèviament explicant que la paròdia s'emmarcava en la llibertat d’expressió.

El màxim responsable de TV3, Sigfrid Gras, també va explicar just després de la polèmica que el gag s'emmarcava en la llibertat d'expressió i que la polèmica sorgia d'una voluntat electoral. «Catalunya sempre dona vots en determinats llocs d'Espanya», deia. 

El director es va referir particularment als comentaris que van fer fet líders polítics andalusos, entre ells el president de la Junta, Juan Manuel Moreno Bonillla. «Que el president andalús parli d'això em sembla bé, però és una clara extralimitació amb visió oportunista. No hem ofès Andalusia ni a ningú», va explicar.