La ministra d'Educació, Isabel Celaá

El govern afirma que l'escola serà l'espai més segur per als nens però que no hi ha «risc zero»

La ministra d'Educació garanteix que el govern espanyol tindrà «la resposta adequada»

Isabel Celaá, la ministra d’Educació del govern espanyol, ha insistit aquest dissabte que les escoles seran l'espai més segur per als nens, però que tot i això, no hi ha «risc zero» pels contagis ni dins ni fora dels centres.

En una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio, Celaá ha remarcat que es treballa amb cura pel control higiènic sanitari i s'ha dirigit a les famílies per demanar que portin els nens a classe perquè «estaran ben cuidats».

La ministra ha dit que el govern està treballant per determinar com s'actuarà en cas que hi hagi un positiu a l'aula i els nens hagin de fer quarantena, i sobre els possibles ajuts als pares, però que «la conciliació no és una tasca específica de l'educació» i ha desplaçat la responsabilitat a l'àmbit sociolaboral. Amb tot, ha garantit que hi haurà la «resposta adequada» per part de l'executiu de Pedro Sánchez: «Deixem que el govern pensi i treballi» ha demanat.

Sobre la possibilitat que es comenci el curs i encara no s'hagi resolt com s'aborda aquesta qüestió, la ministra ha dit que aquest executiu «mai espera molt» i tampoc compten que aquestes situacions hagin de passar el primer dia de curs.

Sobre la negociació dels pressupostos de l'Estat, Celaá ha manifestat que «no ha d'haver-hi vetos creuats», i menys en aquesta «situació excepcional». Per això ha qualificat de «molt important» obtenir el suport d'ERC i, alhora, també el de C’s.

Bargalló calcula que un 30% dels grups d'alumnes a les escoles públiques incompleixen les ràtios

Per altra banda, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, ha calculat que un 30% dels grups d'alumnes a les escoles públiques –a infantil, primària i secundària- incompleixen les ràtios d'un màxim de 20 nens per aula, a 9 dies per començar el curs escolar 2020-2021.

«Els centres no saben com resoldre-ho o ho estan resolent en aquests moments. Dilluns o dimarts estarem en disposició de dir on s'hauran de fer finalment actuacions extraordinàries», ha assenyalat Bargalló aquest dissabte als micròfons de Rac1.

«En cas que sigui necessari, es contractaran més professors. Però no és la solució en tots els casos», ha puntualitzat el conseller, que també ha advertit la Fiscalia que vagi «amb molta cura» a l'hora de perseguir l'absentisme provocat per la covid-19.