Imatge de la planta de producció d'Italco a Sant Quirze del Vallès

Italco fa marxa enrere i no tancarà la seva planta de Sant Quirze: salven 70 empleats

La direcció i la plantilla es donen un any de marge per buscar un projecte per reindustrialitzar la factoria

L'empresa Italco, indústria tèxtil que fabrica per a la marca Ermenegildo Zegna, ha arribat a un acord amb la plantilla de la planta de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) per mantenir 70 dels 245 treballadors, segons ha informat CCOO. D'aquesta manera, de moment, queda aturat el tancament de la fàbrica que s'havia anunciat el passat mes de gener. El sindicat valora positivament l'acord, que permet «guanyar un any de marge» per buscar un projecte per reindustrialitzar la planta. La formació també destaca que el pacte estableix bones condicions de sortida per a la resta de la plantilla. L'acord, segons afegeix el sindicat, ha estat ratificat aquest dimarts per una majoria «àmplia» dels treballadors d'Italco.

Segons ha informat CCOO, el pacte inclou un pla de prejubilacions a partir dels 55 anys que inclou 102 treballadors, amb un pla de rendes per complementar la prestació. Els treballadors entre 55 i 57 anys rebran un complement que els garanteix el 85 % del salari fins als 63 anys, i els d'entre 58 i 60, un complement que els garanteix el 90 % del salari fins als 63 anys més una quantitat lineal de 448 euros per any treballat.

Per a la resta de la plantilla s'ha acordat una indemnització de 50 dies per any treballat amb un màxim de 44 mensualitats, que afectarà 143 persones. A les persones que continuaran a l'empresa se'ls manté el dret a la indemnització acordada «en cas que passat un any s'hagués aconseguit la reindustrialització de la planta», afirma CCOO.

Girbau retira l'ERO que afectava 76 treballadors

La marxa enrere d'Italco en el tancament de la seva planta de Sant Quirze del Vallès arriba dues setmanes després que la direcció i el comitè d'empresa de Girbau ratifiquessin l'acord per retirar l'ERO que afectava 76 treballadors i aplicar un ERTO, d'una durada màxima de tres mesos, que afectarà 483 persones de les 495 que formen la plantilla. Segons dades del comitè, es preveu que els empleats vegin reduïda entre un 20 i un 30% la seva jornada laboral.

El passat dimecres es va iniciar un període de negociacions per fer un pla de viabilitat i negociar prejubilacions i sortides voluntàries. Amb aquest acord es va desconvocar la vaga de 48 hores que s'havia previst. L'acord ha comptat amb el suport per unanimitat tant del comitè d'empresa com de les seccions sindicals de CCOO i la Intersindical-CSC.