El ministre d'Exteriors italià fixa el 15 de juny «com el dia D per al turisme europeu»

Itàlia no vol perdre la temporada d'estiu i proposa obrir les fronteres europees en aquesta data per donar un impuls al sector

Turistes en una de les zones més emblemàtiques de Madrid
El sector turístic suposa gran part del PIB de molts països europeus. | CatalunyaDiari

El turisme europeu podria reactivar-se en tot el continent a mitjans del mes de juny. En concret, el govern italià ha proposat la data del 15 de juny per a l'obertura de totes les fronteres amb l'objectiu d'impulsar un sector de l'economia que s'ha vist greument afectat per la pandèmia del coronavirus, Aquesta data, que també ha proposat Alemanya, suposaria un avançament respecte al calendari fixat inicialment pel Govern d'Espanya, que va anunciar la tornada del turisme internacional a partir del mes de juliol.

La proposta l'ha fet el ministre d'Exteriors del país transalpí, Luigi Di Maio. «Per al turisme serà com el Dia D europeu», ha assegurat. Di Maio ha recordat que l'objectiu d'Alemanya també és reobrir en aquesta data i ha confirmat que diversos països es troben negociant perquè aquesta mesura s'apliqui de manera conjunta a tota Europa.

Itàlia, en contra dels corredors turístics

El ministre italià ha manifestat que «volem permetre que els nostres equipaments puguin rebre turistes estrangers, sobretot europeus. Això significa poder oferir treball per als nostres joves, per a la petita i mitjana empresa i al sector turístic en general. Espero que els italians puguin anar-se'n de vacances a Itàlia, però cal també turisme estranger, sobretot l'alemany, que representa una part molt important del nostre turisme de qualitat».

Amb aquesta proposta, Itàlia vol desactivar els corredors turístics i els acords bilaterals entre nacions que puguin produir-se per a facilitar la recuperació del sector del turisme en tot el continent europeu. Luigi Di Maio ha assegurat que «no pot ser que a la Unió Europea de mercat únic, amb lliure circulació de les persones, hi hagi la possibilitat que dos països es posin d'acord i excloguin Itàlia».

Sens dubte, per a Itàlia és molt important l'obertura del turisme, ja que representa gairebé el 14% del Producte Interior Brut, sent els turistes d'Alemanya, França, Gran Bretanya i els Estats Units els que més gasten en les seves vacances en aquest país.


Comentaris

envia el comentari