Un home amb roba de protecció descansant de desinfectar els carrers a Corea del Sud el 6 de març de 2020

Itàlia allargarà el confinament més enllà del 3 d'abril

Conte diu al 'Corriere della Sera' que estan evitant el col·lapse del sistema però que cal «sentit comú»

Itàlia allargarà el confinament més enllà de la data límit del 3 d'abril, segons ha admès el primer ministre, Giuseppe Conte, en una entrevista al diari 'Corriere della Sera'. Segons Conte, les mesures preses fins ara estan ajudant a evitar el «col·lapse del sistema». Assegura que s'està arribant al pic de contagi i confia que es començaran a disminuir els casos «en uns dies».

Demana «sentit comú»

«No podrem tornar immediatament a la vida normal abans», ha assegurat l'italià. El primer ministre del país transalpí ha demanat a tothom «sentit comú» i ha remarcat que segueixen treballant en un decret d'inversions públiques per fer front al xoc econòmic i «protegir» empreses estratègiques.

Prop dels 3.000 morts

Itàlia s'apropa als 3.000 morts per coronavirus, després que en les darreres 24 hores hi hagi hagut 475 noves defuncions, la xifra més alta en només un dia que s'ha registrat al país, segons ha informat el director de Protecció Civil, Angelo Borrelli, que ha confirmat que a Itàlia han mort 2.978 persones pel covid-19.

Segons les darreres dades, el total de contagis a Itàlia s'eleva a 35.713, dels quals 2.648 s'han detectat en les darreres 24 hores. D'altra banda, 1.084 persones s'han recuperat en l'últim dia, cosa que eleva la xifra de curats a 4.025. Llombardia segueix sent la regió més afectada, amb 17.713 caos -1.493 nous positius en les darreres 24 hores- i 1.959 defuncions.