Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Giuseppe Conte, primer ministro de Italia

La dràstica mesura que acaba de prendre Itàlia: podríem ser els següents

El decret expirava aquest divendres
Giuseppe Conte, primer ministre d'Itàlia
Itàlia reactiva l'estat d'alarma fins al 15 d'octubre | cedida

El Govern italià ha pres una nova decisió per tal de poder posar fre als rebrots. Així doncs, després d'aconseguir el suport del Parlament, encara que amb el 'no' de la dreta, ha reactivat la pròrroga de l'estatd'alarma fins al pròxim 15 d'octubre per gestionar la pandèmia del coronavirus.

L'estat d'alarma decretat el passat 31 de gener, a l'inici de la crisi, anava a finalitzar demà divendres. No obstant això, el Consell de Ministres va aprovar ahir la seva extensió. Per tal de tirar endavant la mesura i formalitzar-la, la coalició del Govern ha hagut de consultar-ho a les dues seus del Parlament, el Senat i la Cambra dels Diputats, i d'aquesta forma ha aconseguit el seu suport per reactivar-la.

Tot i l'aprovació final, Giuseppe Conte va rebre el 'no' de l'oposició formada per l'aliança entre els partits de dretes: els ultradretans Lliga i Germans d'Itàlia i la conservadora Força Itàlia de Silvio Berlusconi, entre d'altres. A parer de l'oposició, el país no es troba actualment en una situació d'emergència pel repunt de contagis de Covid-19. A més, també troba negativa la gestió de la situació sanitària mitjançant aquest decret.

«Amb l'Estat d'alarma estarem més preparats per respondre als rebrots»

El primer ministre, Giuseppe Conte, va defensar al Parlament que amb el decret, novament, de l'estat d'emergència el Govern estarà preparat «per respondre més ràpida i eficaçment a eventuals rebrots» i que, les normes aprovades en aquests mesos tot just servirien. A més, Conte va negar qualsevol deriva «lliberticida», tal com li van protestar els seus rivals polítics.

La corba epidemiològica a Itàlia es troba, avui dia, en mínims si es compara amb l'inici de la crisi el 21 de febrer i la detecció dels primers casos en l'àmbit local. Segons les xifres, durant aquestes últimes setmanes s'han registrat unes 200 infeccions diàries de mitjana.

Itàlia ja ha confirmat 246.700 contagis i 35.129 víctimes mortals, des de l'inici de la pandèmia i segons les últimes dades facilitades per Protecció Civil i el Ministeri de Sanitat. Per la seva part, les autoritats alerten que el virus segueix ben present i fan una crida  a no abaixar la guàrdia i respectar les mesures de seguretat.