Fotomuntatge d'una prova Covid i Jaime, l'espanyol mort per rebutjar la vacuna contra el coronavirus

Jaime, el difunt que no va voler vacunar-se de la Covid-19 fins que va ser massa tard

Jaime es va contagiar de coronavirus i el virus va acabar amb ell en només 15 dies

Jaime era una d'aquelles persones que no volien vacunar-se contra la Covid per por dels efectes secundaris. La por infundada per algunes notícies que anaven sorgint sobre els efectes d'aquests productes va ser massa per a ell i va decidir no fer-ho.

Lamentablement, Jaime va acabar contagiant-se del virus i engreixant la llista de morts per aquesta malaltia a Espanya. Va ser tot molt ràpid, en només 15 dies el virus va acabar amb ell, un home de 60 anys que es considerava sa.

El seu cunyat ha explicat la seva història per evitar que altres persones cometin el mateix error. És cert que les vacunes desenvolupen efectes secundaris, com tots els medicaments que hi ha al món. Però en la majoria de casos són lleus i desapareixen en un o dos dies, potser una mica més.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Només un grapat de casos han agreujat fins al punt en què el pacient mori. I això tenint en compte que s'estan posant milions de punxades per tot el planeta. Però aquesta informació sembla no ser suficient perquè algunes persones no acabin de perdre la por a les vacunes.

El familiar de Jaime explica que ell tenia més por a l'efecte de les vacunes que al mateix virus. Per desgràcia, la cinquena onada el va tocar i es va contagiar. La malaltia va progressar ràpidament i l'home va haver de ser ingressat a l'Hospital Insular de Las Palmas, a les Canàries.

«La cosa es va anar agreujant cada vegada més. Estava intubat, estava aïllat», explica el seu cunyat a Telecinco. Jaime era un home sa, d'uns 60 anys, que encara treballava i feia vida amb total normalitat.

«A vegades pensem que no passarà una cosa tan ràpida», lamenta el seu familiar un cop ja és massa tard per a ell. Després de 15 dies de lluita contra el coronavirus, Jaime va morir al mateix hospital on estava ingressat.

Molts pacients ingressats que no van voler vacunar-se

Allà mateix queden avui deu pacients amb Covid que tampoc estan vacunats. Domingo González és un intensivista que treballa en aquest mateix hospital i que ha volgut enviar un missatge. Vol que la història de Jaime no torni a repetir-se i anima a la població que quedi sense vacunar a què ho faci.

«Que la gent no esperi, que no tinguin por de la vacuna, que el negacionisme està matant», insisteix des de les xarxes socials. Domingo ha explicat que els deu pacients ingressats no van voler vacunar-se al seu dia per por.

Insisteix que no són negacionistes, però sí que estan influenciats per les seves idees i la por que transmeten a la resta de població. Però el fet d'emmalaltir els va fer canviar d'opinió: durant el seu ingrés, tots van demanar la seva dosi de la vacuna.

Lamentablement, per Jaime ja era massa tard, perquè pocs dies després va morir. La resta s'estan recuperant, però com acaben de patir la malaltia encara trigaran a poder rebre la seva punxada.

«Vull cridar a la reflexió als que no respecten les normes de prevenció, als quals no creuen. O als que suposen que amb ells no va la cosa, perquè ens ajudin a salvar vides, potser fins a la seva o de la seva família o amics. Abans que ens arribin a l'UVI, que ja podria ser tard», explica Domingo.

«Si us plau! Ajuda'ns a salvar vides!», va escriure en les seves xarxes socials en un missatge que ja s'ha fet viral. Per Jaime va ser massa tard, ja que tenia més por als efectes secundaris que al mateix virus.

Però, finalment, va ser la Covid-19 la qual va posar punt final a la seva vida. Com ell, s'estan coneixent molts casos a tot el món. Persones que no es van vacunar quan van poder i que van acabar pagant-ho massa car.