Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla frontal del director de cinema Jaime Osorio, mort per eutanàsia

Jaime Osorio, el director de cine de 46 anys que ha mort per eutanàsia

Ploren la pèrdua del colombià Jaime Osorio després d'una llarga malaltia

Jaime Osorio, director de cinema colombià i creador de sis episodis d''A Thousand Fangs' d'HBO Max, va morir el passat 23 de desembre per eutanàsia. El cineasta tenia només 46 anys, i la seva mort deixa desolats al seu pare i als seus dos germans.

Osorio, guanyador del 'Lleó d'Or i de Plata' de Canes, va néixer a Cali (Colòmbia). Però l'home que va començar dirigint anuncis publicitaris per a marques prestigioses va tornar al país sud-americà, on l'eutanàsia és legal.

«El meu germà de l'ànima va deixar aquest pla terrenal dijous passat», va afirmar el soci d'Osorio, Federico Durán de 'Rhayuela Films', va informar 'Variety' el passat 27 de desembre.

Durán va confessar que Osorio, que va lluitar contra un càncer de ronyó cap a l'any 2009 i va recaure amb metàstasi en 2012, va triar morir dignament. I és que Osorio va morir per mitjà de l'eutanàsia dijous passat a Colòmbia.

El director de cinema Jaime Osorio va morir per eutanàsia als 46

El creador no desitjava ser una càrrega per a la seva família, segons li anava sobrevenint el dolor produït pel càncer que patia des de fa anys.

Primer pla de Jaime Osorio amb el rostre seriós
Jaime Osorio ha mort als 46 anys per eutanàsia | INSTAGRAM: @JAIMEOSORIO

«Aquesta malaltia que el va colpejar per primera vegada en 2009, just abans que comencéssim la producció de la seva òpera prima 'El Páramo'. I malgrat tots els tractaments, va tornar sense pietat en forma d'una metàstasi durant el cap de setmana quan li van lliurar el premi a millor director al Festival de Sitges», desvelava Durán.

El càncer d'Osorio va reaparèixer l'any 2012, quan va aconseguir el premi al millor guió pel seu thriller psicològic al Festival de Cinema de Guadalajara. Però el director va voler seguir endavant i va aconseguir viure 9 anys més, tot i que el pronòstic del metge només li donava alguns mesos de vida.

Osorio va fer història amb 'A Thousand Fangs', la primera sèrie colombiana d'HBO Max

«Era el meu gran amic. Per això, tots els records dels 15 anys de treballar amb ell me'ls reservo, almenys mentre processo el dolor de la seva partida», va sostenir Duran. «Tots m'han preguntat què li va passar quan es veia tan bé, i volia que tothom ho sabés: 'Jaime no va morir de càncer'».

Osorio, que va debutar en el llargmetratge amb l'èxit colombià 'The Squad' ('El Páramo') i també va dirigir 'The Sacrifice' ('7 Cabezas'), «ho va sobreviure, el va derrotar i el va dominar», va confessar aquest.

Imatge selfie de Jaime Osorio
Jaime Osorio, és un dels directors de cinema colombià més important dels darrers anys | INSTAGRAM: @JAIMEOSORIO

Durán parlava d''A Thousand Fangs', que va fer història com la primera sèrie colombiana d'HBO Max. Aquesta estava centrada en un operatiu militar desviat per forces sobrenaturals, com un esforç titànic que va resultar ser una de les produccions més destacades d'Amèrica Llatina.

«D'alguna manera, va traçar el seu propi final, com si fos l'escriptor del seu propi guió», va dir Durán. «Ell va prendre la decisió i va posar les paraules 'The End' a la seva pròpia vida. Vola alt, germà meu».

Dol al món del cinema després de la mort de Jaime Osorio

Després de la pèrdua del conegut director de cinema Jaime Osorio, han sigut nombrosos els condols enviats a través de les xarxes socials  Entre ells, el 'Festival de Sitges' ha publicat un 'tuit' recordant la figura del cineasta colombià.

«Seguim amb les notícies tràgiques, també ens ha deixat el cineasta colombià Jaime Osorio. El director va estar a Sitges l'any 2011 amb la pel·lícula 'El Páramo' i en 2018 amb '7 Cabezas'», deia el tuit.

«Lamentem la mort del director colombià, Jaime Osorio, conegut per grans produccions», va escriure a Twitter fa una setmana el compte oficial del Ministeri de Cultura de Colòmbia, donant «el condol a la seva família i amics».