Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jaime Peñafiel saludant a les càmeres

Jaime Peñafiel llença un missatge després d'estar a punt de perdre la vida

El periodista ha opinat sobre la importància de les vacunes en un to molt contundent

Jaime Peñafiel va ser batejat per Belén Esteban com «l'amic del Rei». La seva connexió amb la monarquia l'ha convertit en un expert en la Casa Reial. Als seus 88 anys, segueix exercint, i és un referent per als professionals del sector. Porta molt de temps treballant a la televisió, però ha aconseguit mantenir la seva vida privada al marge de l'interès públic. Totes les seves declaracions causen un gran enrenou: els espectadors no estan acostumats que se sinceri sobre la seva intimitat. Fa uns mesos, diversos mitjans es van fer ressò d'una notícia terrible: el periodista va estar a punt de perdre la vida. Va rebre tant d'afecte que, quan va superar el sot, no va tenir més remei que donar certes explicacions.

Tot va començar amb una mala decisió. El comunicador es va mudar al camp quan va començar la pandèmia, però allà es va contagiar de coronavirus, i va passar uns mesos bastant complicats. Fidel a la seva ocupació, va estar escrivint fins a l'últim moment. «Havia de acabar un article, i em quedaven deu línies. No podia, li vaig dir a la meva dona que les fes. És una cosa que et supera, no pots lluitar contra aquesta mort», confessa en una entrevista amb Joaquín Prat. Segons va explicar, el pitjor va ser la sensació d'abandonar a Carmen, la seva esposa.

«És terrible, sobretot per la facilitat amb la qual pots morir. Em preocupava la solitud en la qual quedaria Carmen, ja m'havia rendit», comença dient. «Tenia gairebé 40 de febre, amb dolor articular i sense poder-me moure. Vaig pensar que no veia la llum del dia», conclou. Jaime Peñafiel va derrotar el virus de forma miraculosa. Tant ell, com la seva família, van pensar que la història tindria un dramàtic final. Però, per a sorpresa de tots, els símptomes van anar desapareixent. A partir d'aquell moment, ho va tenir clar: havia d'explicar la seva experiència per conscienciar la població.

«Tots aquests imbècils, com Bosé...»

El periodista ha intervingut en diversos programes, i cada vegada dóna més detalls sobre l'infern que ha viscut. Recentment, ha participat a 'Está pasando', a Telemadrid. Des d'aquest espai, ha volgut enviar un missatge a la aquells que es neguen a vacunar-se. Miguel Bosé ha causat un gran enrenou. Ha alimentat certs moviments que han fet molt de mal a la societat, i l'expert en la Casa Reial no consenteix aquest atreviment. Gràcies al seu contagi, és conscient de la importància de les vacunes. Per aquest motiu, mirant a càmera, ha enviat un missatge que ha deixat perplexos els espectadors.

«Tots aquests imbècils, com Bosé, que neguen el virus amb aquestes campanyes contra la vacunació, són d'una irresponsabilitat terrible. Cal vacunar tothom. Hauria de ser obligatori fins més no poder», declarava en un to molt contundent. Fa uns mesos, va acudir a 'Sálvame' per confessar que «era viu de miracle». Col·labora amb aquest format des dels seus inicis, però mai havia parlat d'una forma tan seriosa. Per aquest motiu, els col·laboradors de Jorge Javier Vázquez es van dirigir a ell amb un enorme respecte.

Un equip de periodistes de Telemadrid es va quedar sense alè en conèixer el seu testimoni. Així que el van convidar per intentar que la societat prengui consciència de la pandèmia. «Una matinada vaig pensar que, quan es ponia el sol, jo me n'anava. Li vaig dir a la Carmen que obrís la finestra, perquè se n'anava el dia, i jo me n'anava amb ell», comenta en la seva entrevista. Gràcies als avenços, poca gent més haurà de passar pel mateix. Així que Jaime Peñafiel ha posat una gran obstinació en explicar els beneficis de la vacuna. Segons ha explicat, ho ha passat molt malament «amb la segona punxada», ja que li va donar una forta reacció. Però, tot i així, no és «enemic de cap vacuna».