Un vial amb diverses dosis de la vacuna contra el coronavirus a la mà del personal sanitari

Johnson & Johnson paralitza la distribució de la vacuna Janssen a Europa

Els Estats Units han paralitzat l'administració de les vacunes de Janssen després de registrar efectes adversos greus en sis persones

Després que s'hagi conegut que els Estats Units han paralitzat aquest mateix matí l'administració de les vacunes de Janssen al país després de registrar efectes adversos greus en sis persones, ara s'ha anunciat que la pròpia empresa Johnson & Johnson ha decidit paralitzar el llançament de la seva vacuna a Europa.

Ha estat així després que els Centres per al Control i la Prevenció de Malalties dels Estats Units i també l'Administració de Drogues i Aliments dels Estats Units hagin recomanat paralitzar la vacunació amb aquest fàrmac.

Així doncs, el procés de vacunació contra la covid a tot el món torna a patir una nova maçada, que també afecta Espanya, com és evident. I és que aquesta nova vacuna havia d'arribar a Espanya aquest mateix dimecres, i era una de les noves esperances per a poder accelerar el ritme de vacunació que hi ha ara mateix en tot el país.

Està previst que Espanya rebi en total 5,5 milions de dosis d'aquesta vacuna d'aquí a finals de juny. Aquest dimecres, pel que sembla, s'anaven a rebre un total de 300.000 dosis, que havien de començar a administrar-se a persones d'entre 70 i 79 anys, segons va confirmar el dilluns la ministra de Sanitat Carolina Darias.

«La seguretat i el benestar de les persones que utilitzen els nostres productes és la nostra prioritat número u. Som conscients d'un trastorn extremadament rar que involucra a persones amb coàguls de sang en combinació amb plaquetes baixes en una petita quantitat de persones que han rebut la nostra vacuna», s'ha dit en un comunicat des de Johnson & Johnson.

De moment el que se sap és que unes sis persones haurien presentat un tipus de coàgul sanguini «estrany i greu» després d'haver-se administrat les seves vacunes. Cal recordar que això ha succeït als Estats Units dues setmanes després que allí es comencés a posar les primeres dosis d'aquestes vacunes.

Avui dia han estat un total de set milions de persones les que ja han estat vacunades als Estats Units amb aquest fàrmac, a més, s'havien repartit ja nou milions més entre els estats que encara no han estat utilitzades. El país està a l'espera d'una reunió avui mateix per a valorar la situació i prendre una decisió final amb l'esmentada vacuna.

Sobre els efectes secundaris greus que ha provocat, se sap, de moment, que els afectats serien dones d'entre 18 i 48 anys i que hi hauria també una víctima mortal entre elles i una persona hospitalitzada en estat crític. També s'ha dit que a Europa ja hi ha altres quatre casos similars de trombosis després de la vacuna que s'estan investigant.

«Hem estat revisant aquests casos amb les autoritats sanitàries europees i hem pres la decisió de retardar de manera proactiva el llançament de la nostra vacuna a Europa», s'ha informat també des de la mateixa empresa.

Cal recordar que es tractaria est del mateix problema que ja estaven donant en algunes persones les vacunes d'AstraZeneca, que també van ser investigades per l'agència del medicament després de detectar-se diversos casos de trombosis en persones que s'havien administrat les primeres dosis.

En el cas d'aquestes vacunes, cal dir que a Espanya ja s'ha suspès la seva vacunació en persones menors de 60 anys, que eren les que havien patit els casos de trombosis. De moment s'està utilitzant per a la vacunació de persones d'entre 60 i 69 anys.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.