YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'avís urgent dels experts: «Cal un confinament a Catalunya, això frega el col·lapse»

El doctor Padrós insisteix en la necessitat d'un «confinament estricte» en la situació actual de la pandèmia

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós
Jaume Padrós, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, adverteix que la situació sanitària a Catalunya per la pandèmia del coronavirus «frega el col·lapse» i que «empitjorarà» i afirma que en aquestes condicions «caldria ajornar les eleccions del 14-F». En una publicació a les xarxes socials, Padrós assenyala aquest dissabte que les dades sanitàries actuals «obliguen a un confinament estricte» i recorda que votar és «un dret fonamental que s'ha de garantir». També alerta que els professionals sanitaris «estan esgotats».

Els partits han assumit les eleccions pel 14-F i han engegat la maquinària electoral després del posicionament d'aquest divendres del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), tot i que encara s'ha de pronunciar de forma definitiva. El president del COMB ja va sostenir aquest divendres que «no es donen les condicions des del punt de vista sanitari perquè les autoritats puguin organitzar unes eleccions segures el 14-F».

El conseller Solé també veu «un risc» el 14-F

El conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Bernat Solé, ha alertat aquest dissabte que celebrar les eleccions del 14-F suposa «un risc», però ha assegurat que els col·legis i les meses electorals són espais segurs davant la Covid-19. «És un risc mobilitzar cinc milions i mig de persones el 14 de febrer i, per tant, s'haurà de garantir la seguretat a l'espai públic», ha dit després de la reunió tècnica de la taula de partits catalans en què s'ha aprofundit en la convocatòria electoral, segons ha informat el Govern.

Així, Solé ha assegurat que «la millor manera de minimitzar riscos és fer les eleccions el 30 de maig, que és la proposta del Govern i de la majoria de partits». No obstant això, ha dit que «davant la incertesa» que ha generat la decisió temporal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la celebració de les eleccions, és responsabilitat del Govern assegurar que el 14-F es celebri amb totes les garanties sanitàries.

Per això, ha insistit que els col·legis i les taules electorals «són espais segurs, sigui quina sigui la data de les eleccions», i ha posat en valor que els cinc protocols que va aprovar el Procicat tenen el consens unànime de la mesa de partits. «El Govern i els partits ens hem unit per donar una resposta unànime i generar la confiança que necessita el ciutadà», ha afegit.


Comentaris

envia el comentari