Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Marc Ribas al Joc de Cartes.

Jaume, el recordat guanyador de Joc de Cartes que va morir un any després del programa

El cuiner va regentar el negoci durant vint-i-cinc anys i va guanyar el Joc de Cartes

Un dels restaurants guanyadors del Joc de Cartes, El Porró de Terrassa, va acomiadar-se del seu cuiner, Jaume Oller, tot just fa un any. Oller comandava des de l'any 1997 el cèlebre restaurant egarenc El Porró. El restaurant, premiat com a millor establiment de tapes de la comarca, va participar al reconegut programa de TV3

Marc Ribas, en un programa emès durant el setembre de 2020, es proposava trobar el millor restaurant de tapes entre Sabadell i Terrassa. Jaume Oller, el propietari de la taverna El Porró, va aconseguir guanyar aquest reconeixement.

Jaume Oller, del Joc de Cartes.
Jaume Oller va morir l'octubre del 2021: regentava el bar de tapes El Porró a Terrassa | TV3

Jaume Oller, una institució

Jaume Oller ha estat un dels restauradors més populars de Terrassa i un dels responsables de la reactivació del carrer de La Palla com a eix de restauració del municipi. El cuiner va perdre la vida als seixanta anys, després de lluitar contra una llarga malaltia. Va ser el 4 d'octubre del 2021, just un any després de l'emissió del Joc de Cartes que el va coronar com a guanyador. 

En el seu pas pel programa, va mostrar fer un gran equip amb la seva dona, la Paqui, amb qui compartia professió.

La parella va obrir les portes del seu local, situat al carrer de la Palla de Terrassa, fa vint-i-cinc anys. En una entrevista publicada al diari La Torre, el cuiner va assegurar que no esperava endur-se la victòria, però reconeix el seu mèrit. «És un premi per tot l'equip», va afirmar al mitjà.

Imatge del Porró, restaurant de Terrassa al Joc de Cartes.
El Jaume va participar amb la Paquita, la seva dona, al Joc de Cartes. | TV3

El restaurador era estimat per tots els seus veïns. L'alcalde del municipi el va reconèixer com tota una institució de l'hostaleria de la ciutat. El programa també el va destacar de la resta de locals i el va premiar per les seves tapes tradicionals, sabroses i amb personalitat.

Les millors tapes del Vallès

El concurs culinari de Joc de cartes, començava una nova temporada del programa presentat per Marc Ribas. En aquesta edició a part de competir diferents restaurants arreu de Catalunya, s'hi afegia un incentiu nou: la rivalitat entre localitats. La nova temporada de programa d'en Ribas arrancava amb el duel territorial entre Sabadell i Terrassa en cerca del millor restaurant de tapes.

El municipi encarregat d'encendre els fogons primers va ser Terrassa. El presentador va conèixer l'Alfons, del restaurant ForaDeCarta, un establiment distès i recent al municipi. Seguidament, va entrar a El Porró, un local clàssic amb més de vint anys al darrere i regentat pel Jaume.

Després era el torn de Sabadell que va mostrar les cartes de la mà de la Katy del restaurant Gastrobarbes, on es van poder degustar una gran varietat de tapes gurmet. A continuació era el torn d'en Carlos del Choco Choquito, un establiment on el peix és el rei de la cuina. El primer derbi es va disputar a la comarca del Vallès Occidental i les tapes van ser les reines de la taula on el restaurant El Porró va proclamar-se com el guanyador.