Un ple del Congrés dels Diputats a Espanya

La JEC determina que els condemnats no podran presentar-se a les eleccions del 10-N

El Tribunal Suprem els ha condemnat a penes de presó i inhabilitació

La Junta Electoral Central (JEC) ha determinat que els presos condemnats avui pel Tribunal Suprem (TS) a penes de presó i inhabilitació han de ser exclosos de les llistes electorals de les generals del 10 de novembre. La notícia s'ha fet pública el mateix dia que s'acaba el termini per inscriure les candidatures dels nous comicis, i afecta a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez

Hauran de ser exclosos de les llistes

«Els candidats al Congrés dels Diputats i al Senat que hagin estat condemnats a la pena de privació de llibertat o d’inhabilitació absoluta en la sentència de la Sala Penal del Tribunal Suprem, en execució d’aquesta resolució judicial, hauran de ser exclosos de la llista presentada per la candidatura, sense que puguin ser proclamats per la corresponent Junta Electoral Provincial».

Aquesta és la conclusió a la qual ha arribat la JEC després que la Junta Provincial de Barcelona registrés una consulta sobre el tema aquest mateix migdia.  

ERC i JxCAT tenen «un breu termini» per dur a terme les correccions

La JEC, a més, estableix que les Juntes Electorals Provincials concediran ara als partits, ERC i JxCAT, «un molt breu termini de correcció de candidatures afectades perquè puguin substituir els candidats exclosos».

Aquest termini, segons la JEC, «haurà de permetre fer la proclamació de les candidatures al dia d’avui» i si no fan aquesta modificació «les candidatures hauran de ser proclamades en els termes resultants d’aquesta exclusió».

També et pot interessar...