Primer pla de Joan Laporta, el novament elegit president del FC Barcelona

Joan Laporta guanya les eleccions del Barça amb un 54,2% dels vots

L'expresident del club s'ha imposat amb un total de 30.184 vots als candidats Víctor Font i Toni Freixa

Joan Laporta ha guanyat les eleccions del Barça amb un 54,2% dels vots. Amb el 100% escrutat, l'expresident del club s'ha imposat amb un total de 30.184 vots als candidats Víctor Font i Toni Freixa que han quedat en segona i tercera posició, respectivament. Font ha obtingut 16.679 vots (29,9%) i Freixa n'ha sumat 4.769 (8,5%).

Tot plegat en uns comicis marcats per la pandèmia de la covid-19, on els socis han pogut votar també per correu. Aquesta és la tercera vegada que Laporta es presenta a les eleccions a la presidència del club. Quan s'han conegut els resultats els tres candidats s'han saludat i s'han felicitat.

Les primeres declaracions de Laporta

El nou president president del Barça, Joan Laporta, ha animat als socis del club a «superar les dificultats». Així s'ha expressat en el seu primer discurs després de guanyar les eleccions, on també ha insistit en el fet que cal tornar a ser «sostenibles» econòmicament i recuperar «l'alegria» del barcelonisme.

«Que ningú no pateixi, continuarem sent els propietaris d'aquest club», ha subratllat. Laporta ha explicat que cal «afrontar els reptes del present immediat» i que s'ha de fer amb «optimisme i valentia». «No penseu només en què farà el Barça per vosaltres, sinó que podeu fer vosaltres pel Barça», ha apuntat, «i el millor que es pot fer ara, és estimar-lo».

El president també ha dedicat unes paraules a Leo Messi. «Fa vint anys va debutar amb l'infantil i avui hem vist com venia a votar com a capità i millor jugador del món», ha assegurat, «tant de bo serveixi per animar-lo a seguir». En aquesta línia, Laporta s'ha mostrat agraït a la feina dels jugadors i les jugadores del club que «defensen els colors». «S'ho mereixen tot», ha assegurat.

De fet, Laporta ha valorat la feina dels altres dos candidats, de l'organització «que ha fet possible» les eleccions, i també al seu propi equip de campanya. «S'han fet les eleccions més importants de la història, celebrades en condicions de màxima dificultat a causa de la pandèmia», ha assenyalat.

Prèviament, en declaracions a 'Esport3', el candidat Toni Freixa ha felicitat el guanyador per la seva victòria i li ha mostrat el seu suport. En aquest sentit, ha valorat positivament que la participació hagi estat «alta», ja que li atorga la «màxima legitimitat». «Els socis del Barça tenim un nou president i jo, com a soci, estaré al costat de la junta directiva escollida», ha dit.

Pel que fa a Víctor Font, ha titllat la campanya de «constructiva» i s'ha mostrat satisfet que cada candidat hagi pogut mostrar la seva «visió». Font ha reconegut que lluitaven contra un expresident «molt conegut» i que s'han quedat lluny del resultat que els hauria agradat. Això sí, ha assenyalat que han treballat «de valent» i ha agraït el suport i la confiança de milers de socis barcelonistes.