Joan Manuel Serrat en un pla mitjà durant el concert a l'Auditori del Fòrum durant el 2018

Serrat posa data a la seva retirada dels escenaris: concert final al Sant Jordi

El cantautor català anuncia una gira de comiat que acabarà el 23 de desembre del 2022 a Barcelona

El cantautor Joan Manuel Serrat ha anunciat que durant l'any 2022 farà una «última gira» per acomiadar-se «personalment» del públic amb el qual ha compartit «vida i cançons durant més de mig segle». En un comunicat que ha penjat a la seva pàgina web, el músic català ha explicat que dirà adeu als escenaris amb una gira que durà el títol de 'El vicio de cantar 1965-2022'.

En aquest sentit, Serrat ha dit que després d'una temporada d'«inactivitat forçosa» obligada per la pandèmia global de la Covid-19, tornarà a pujar en un escenari el pròxim 27 d'abril del 2022 al Beacon Theatre de Nova York. Així mateix, ha assenyalat que el darrer concert tindrà lloc el 23 de desembre de l'any vinent al Palau Sant Jordi de Barcelona.

Els detalls de la gira es faran públics a partir de la pròxima setmana a través de la seva web. En una entrevista al diari 'El País, el músic barceloní, que a finals d'aquest mes de desembre farà 78 anys, ha explicat el motiu que l'ha motivat a fer una gira de comiat: «He decidit acomiadar-me en persona perquè no em va agradar sentir-me acomiadat per una pandèmia».

Una llarga trajectòria de més de mig segle

Joan Manuel Serrat, nascut l'any 1943 a Barcelona, és una de les figures més destacades de la cançó moderna tant en castellà com en català. Cantautor, compositor i poeta, entre les seves cançons més icòniques destaquen 'Mediterráneo', 'Penélope', 'Lucía', 'Bienaventurados' o 'Paraules d'amor', entre moltes altres.

Durant la seva llarga carrera, acumula més d'una trentena de treballs, entre els que destaquen 'Cançons tradicionals', 'La paloma', 'Per al meu amic', 'Retratos, 'Canciones de amor', 'La mujer que yo quiero', 'Cada loco con su tema', 'Sinceramente teu', 'Poema de amor', 'Utopía', 'Nadie es perfecto', 'El gusto es nuestro' (amb Ana Belén, Miguel Ríos y Víctor Manuel) o 'Dos pájaros de un tiro' (amb Joaquín Sabina) .

Serrat va ser un dels pioners del que es va denominar 'Nova Cançó' catalana. L'any 1968 va ser escollit per representar Espanya a Eurovisió amb la cançó 'La, la, la', escrita per Manuel de la Calba i Ramón Arcusa (del Duo Dinámico). El cantautor volia cantar-la en català i finalment va ser Massiel qui va representar RTVE al festival, erigint-se guanyadora del certamen.