Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Josep Maria Francino en una entrevista

Mor el músic i periodista Josep Maria Francino als 74 anys

Va ser un dels primers directors de Catalunya Ràdio i director de Ràdio 4

El món del periodisme català està de dol. Segons ha confirmat Catalunya Ràdio, el periodista vallesà Josep Maria Francino, conegut al sector com a 'Xino', ha mort als 74 anys.

Francino va ser un dels primers directors de Catalunya Ràdio i va formar part d'altres projectes radiofònics a Catalunya. El també músic i amant dels Beatles va tenir una trajectòria dilatada en càrrecs directius a diverses emissores. 

Una d'elles va ser Ràdio 4, la qual també en va ser director. Així mateix, la llegenda de Josep Maria Francino va començar a Ràdio Terrassa, on va debutar com a periodista. A COM Ràdio, va jugar el paper de cap de programes. 

Entre la seva llarga trajectòria als mitjans, també va ser director adjunt del projecte Emissores de la Generalitat de Catalunya l'any 1983.

L'adeu a una important figura del periodisme radiofònic català

La mort de Josep Maria Francino ha generat nombroses mostres de condol a les xarxes socials. Missatges de tota mena que han recordat la seva dimensió professional i humana, a més de considerar-lo una persona «fonamental» en la història de la ràdio a Catalunya. 

Un dels missatges més especials ha estat el de Ràdio 4, on en va ser director. Des de l'emissora s'ha expressat el condol al 'Xino' amb un record emotiu i d'afecte: «Lamentem la mort de Josep Maria Francino, exdirector de Ràdio 4, i figura imprescindible per a la radiodifusió en català al nostre país. La seva dimensió professional i humana seguirà sempre amb nosaltres. Let it be, Xino».

Així mateix, Catalunya Ràdio també ha volgut recordar Josep Maria Francino. Des de l'emissora s'ha volgut recordar la seva figura amb una conversa al programa 'Dies de ràdio' on parlaven sobre els inicis de l'emissora, la qual ell en va ser un dels primers directors.

Edicions Cal·lígraf, també s'han volgut fer ressò de la mort de Francino. En un missatge s'han mostrat «consternats» per la notícia del seu traspàs. «Home de ràdio, músic i beatlemaníac, autor de 'Beatlemania. Una crònica personal'. Xino in the sky with Lennon and George», ha piulat l'editorial a Twitter.