Imatge del Joc de Cartes al Penedès: Marc Ribas apareix amb un altre concursant.

Moment surrealista a 'Joc de Cartes': mai abans s'havia vist i Marc Ribas desencaixat

L'audiència de 'Joc de Cartes' va al·lucinar amb un dels moments més còmics de la temporada: «No hi ha res més indigne!»

Tic-tac, tic-tac. El 'Joc de Cartes' se'ns acaba. Quelcom que ens aboca a una reflexió: l'hem d'exprimir, l'hem de gaudir al màxim. En el penúltim programa de la temporada, el programa de Marc Ribas se'n va anar fins al Penedès per a trobar-hi el millor restaurant en una cava. 

En un capítol de qualitat dispar —tònica ja habitual en el programa—, va acabar guanyant curiosament el restaurant que Marc Ribas havia votat com a segon: Can Marlès, d'en Sergi de Meià. Aquest, gràcies a les votacions dels altres concursants, va acabar imposant-se en una renyida última votació per davant de la Barbequiú d'en Toni de la Rosa. 

Però anem al tomàquet, al moment que va cridar l'atenció de l'audiència. 

Anem al tomàquet: «Surrealista!»

En un programa orfe de personatges —no hi havia ni Paellas Experience's, ni restauradors extremadament estridents—, vam haver d'esperar a l'últim restaurant per veure-hi una escena destacable. Bé, més que destacable, va ser dantesca. 

Imatge del Joc de Cartes al Penedès.
Marc Ribas ho tenia clar: «No hem escollit el millor dia». | TV3

A jutjar pels comentaris de l'audiència del 'Joc de Cartes' a Twitter, l'escena va cridar d'allò més l'atenció. Posem-nos en context. Els restauradors van acabar el tour pel Penedès a la Barbequiú, el restaurant d'en Toni de la Rosa. El temps no acompanyava, de fet no va fer-ho durant tot el programa. «No hem escollit el millor dia», deia un Marc Ribas un pèl desencaixat pel fred que feia a l'espai. 

La Barbequiú va demostrar ser un restaurant amb cara i ulls, però amb un inconvenient flagrant: no tenia zona interior. Així doncs, amb un fred que pelava i amb els restauradors fent una bonica al·legoria nadalenca dels Pastorets, van decidir que posar-se unes mantes a sobre seria una bona opció. 

Els quatre restauradors van aparèixer en pantalla amb mantes i amb evidents símptomes d'estar-se pelant de fred. Van ser pocs segons, però suficients perquè l'audiència del programa ho destaqués i en fes befa a les xarxes. 

«Surrealista», deia un. «I el fred.... mare meva! Haver de menjar amb mantes per sobre...no hi ha res més indigne», deia l'altre. 

Finalment, però, cal destacar que l'àpat sí que va estar a l'altura. Sense anar més lluny, Marc Ribas va votar la Barbequiú amb un destacable 8. Tot i que al final i gràcies a la votació general el premi dels 5.000 euros va anar a parar a la butxaca d'en Sergi de Meià, del restaurant Can Marlès.