Jordi Pujol a la sortida del Tanatori de les Corts.

Jordi Pujol ingressat a l'Hospital Sant Pau de Barcelona per un ictus

L'expresident ha ingressat avui mateix al centre hospitalari

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, hauria patit un ictus. Així ho informa La Tarda de Catalunya Ràdio, on han afirmat que Jordi Pujol estaria, a hores d'ara, ingressat a l'Hospital Sant Pau de Barcelona a causa d'haver patit un ictus.

Segons informa el mateix mitjà, el qual ha tingut accés a diverses fonts properes a l'expresident, l'ictus no hauria tingut conseqüències greus per a la seva salut. D'aquesta manera, caldrà esperar per saber més detalls de la seva evolució.

«L'expresident de la GeneralitatJordi Pujol està ingressat a hores d'ara a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Segons diverses fonts, hauria patit un ictus que no ha tingut conseqüències greus per a la seva salut», han publicat al seu compte de Twitter.

▶️ El vídeo de la setmana

Pujol va ser entrevistat aquest dissabte

Tot just fa uns dies, l'expresident de la Generalitat, va admetre que li preocupava el seu «llegat». «És clar que em preocupa. He fet coses ben fetes, i fins i tot algunes coses molt ben fetes, però n'hi ha d'altres que no em deixen satisfet», va dir en una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio.

L'expresident es va referir a la situació política catalana i va assegurar que Catalunya, i també l'Estat, passen per «un moment de crisi política seriosa». Tot i això, va posar en valor que Catalunya segueixi tenint «certa capacitat creativa».

«No som un país que haguem de plorar a la cantonada, seguim sent un país que és capaç en diversos àmbits de ser creador, i de llençar idees que tenen bona traducció fins i tot fora de casa nostra», va afirmar.

En la mateixa línia, va assegurar que cal estar «orgullosos» del país que és Catalunya avui en dia i en va lloar la capacitat de «resistència». «Resistim bé, amb una resistència de no només tancar-se a casa i amagar-se», va revelar.

A l'entrevista, on Pujol va rebutjar parlar de temes personals o de la causa judicial per corrupció que afecta la seva família, l'expresident sí que va remarcar que tenir fills ha estat «un acte de fe» en Catalunya.

«He sigut un home que ha tingut la idea que era bo tenir fills; ha estat un acte d'optimisme meu i de la meva dona, de fe en el propi país, de fe amb Catalunya», va exposar. En aquesta línia, va explicar que ha viscut «en un món d'il·lusió», tant per la seva família com pel país.

Pujol, que va ser entrevistat per parlar de la mort de la reina Elisabet II, en va lloar el llegat i va remarcar que va assumir el tron en un moment històric de «certa decadència» que «no era fàcil».