Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jordi Pujol sortint d'un cotxe

Jordi Pujol reapareix: «Perdonin. No assisteixo a actes públics i menys hi parlo»

Va ser durant un acte del diari 'Ara' amb presència del conseller d'Economia i de tres exconsellers

L'expresident de la GeneralitatJordi Pujol va reaparèixer el passat dimecres 10 de novembre al vespre en un acte públic. Va ser durant una conferència del diari 'Ara' sobre economia, on Pujol va intervenir de manera molt breu des de la quarta fila del públic.

A més, hi eren presents el conseller d'economia Jaume Giró, i tres exconsellers: Antoni Castells, Andreu Mas-Colell i Oriol Junqueras.

Si Catalunya rebia el concert «es desequilibraria tot»

Segons explica el mateix mitjà de comunicació, l'expresident va assegurar que havia mantingut una reunió al Congrés amb el president d'aquell moment, Adolfo Suárez, acompanyat dels seus ministres Joaquín Garrigues Walker i el general Gutiérrez Mellado.

Aquests li van assegurar que durant la transició es va demanar el concert econòmic, però no es podia dur a terme dins del territori a causa què l'economia catalana era massa important per Espanya i, d'aquesta manera, «es desequilibraria tot».

La intervenció de Pujol es va produir perquè l'exconseller Antoni Castell va dir que el conseller Pedro Luis Uriarte li havia comentat que Catalunya havia rebutjat completament el concert econòmic.

'Obligat' a intervenir

Les paraules de Pujol no estaven ni molt menys pactades, però es va veure en l'obligació d'argumentar els fets. «Perdonin. No assisteixo a actes públics i menys hi parlo, però això ho he viscut directament, soc el que en sap més», va afegir l'expresident.

D'aquesta manera, va continuar argumentant que «s'ha remenat molt tendenciosament aquest tema», i que els seus interlocutors a Madrid li van assegurar que la característica específica de l'estatut basc seria el concert i la del català, la llengua.

«Sí que vam demanar el concert, però la resta s'hi van oposar»

Per acabar la seva intervenció, Pujol va dir que el seu partit també va proposar el concert econòmic com a model de finançament mentre es negociava l'Estatut de Sau, però que la resta de formacions catalanes va oposar-se; excepte quatre dels presents en l'acte: tres de Convergència i un d'Esquerra.