Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Xavi Hernández i Florentino Pérez amb l'estadi del Reial Madrid de fons

I si li roba a Florentino? Xavi vol pescar al Reial Madrid a cost 0

Luka Modric queda lliure a l'estiu i encaixaria a la perfecció al Barça que vol Xavi

Xavi ja s'ha apoderat de l'equip al Camp Nou. Per ell és com si no haguessin passat els anys, ja que fa dos dies era el jugador franquícia d'un equip que ho va aconseguir tot. Però, la vida passa i les coses canvien, i el Camp Nou és al seu lloc i Laporta continua sent el president del FCBarcelona.

No obstant això, el que passa al terreny de joc és ben diferent de com ho va deixar Xavi. A hores d'ara, el FCBarcelona, immers en una mena de procés de desintegració, deambula per la Lliga Espanyola. Actualment és novè, té els mateixos punts que l'Espanyol i és més a prop del descens que del lideratge.

Tot i això, ara el futur es veu ben diferent amb Xavi. Sí, perquè està llest per assumir el repte i donar-li al Barça tot allò que necessita. Així mateix, el nou entrenador blaugrana està obsessionat amb la pilota, ja que tot atac i defensa s'ha d'articular a partir d'aquest.

Així doncs, el Barça no especularà i lluitarà per recuperar l'esplendor de temps passats. I... han dit pilota? Doncs al Reial Madrid hi ha un jugador que acaba el seu contracte, té una pilota d'or i és un autèntic fenomen: Luka Modric.

Luka Modric celebra un gol amb la samarreta del Reial Madrid en un partit de Champions League
Luka Modric ja va sonar per al Barça en 2010 | GTRES

Luka Modric: Un somni humit a Can Barça

Sí, sembla una utopia i la veritat és que sí —no ens enganyarem—, ho és. Tot i això, sí que és cert que Luka Modric acaba el seu contracte amb el Reial Madrid en 2022. Per això el Barça, si volgués, podria lligar-lo al gener mateix.

Seguint la seva política de renovar per només un any els jugadors més grans de 30 anys, Florentino Pérez li va oferir l'any passat un nou i curt contracte al croat. I Luka, donant el 'sí' a una rebaixa salarial, va acceptar.

Ara a Chamartín sembla que s'ha posat el punt mort amb aquest assumpte, perquè ningú parla de què passarà amb els jugadors que acaben el seu contracte. A hores d'ara, per exemple, ja tothom parlava d'una renovació de Sergio Ramos que al final ni va arribar i va acabar amb el de Camas a París.

En aquest cas, la situació és la següent: Luka Modric, Gareth Bale, Marcelo i Isco acaben la relació contractual amb el Reial Madrid el 31 de juny. Serà aleshores quan, si no hi ha acord, podran negociar amb qui ho vulguin. És aquí on podria aparèixer el Barça per temptar jugadors que encaixarien perfectament amb l'estil com a Modric o Francisco Alarcón 'Isco'.

Compàs d'espera

Primer pla de l'entrenador
Xavi Hernández vol revolucionar el seu Barça | GTRES

Però la seva més que hipotètica arribada hauria d'esperar. De fet, Luka Modric podria haver arribat al Camp Nou, puix que quan el croat era al Tottenham, vora el 2010, es va deixar fotografiar amb una samarreta del Barça i el seu nom a l'esquena.

Entrevistat per a 'Mundo Deportivo', el centrecampista reconeixia que era tot un afalac que el vinculessin amb el Barça, però que el seu present era a Londres. Tot i això, sembla que el Barça sí que el va tenir al radar durant molt de temps.

«Era 2007 quan el nostre contacte a Croàcia ens va parlar meravelles de Modric abans que fitxés pel Tottenham. Jo treballava llavors al Barça i ens van enviar diversos DVD amb el Dinamo de Zagreb i la selecció de Croàcia», va reconèixer, Bojan Krkic, pare del futbolista i antic fullejador del FCBarcelona.

Doncs, segons sembla, Modric sempre va ser un antic anhel per a l'equip blaugrana. I de moment, sembla que tot es quedarà així. Però qui sap què passarà en el futur?