Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer plano del personaje

'Spiriman', de dir que «el càncer ha desaparegut» a preparar-se pel pitjor

El metge Jesús Candel 'Spiriman' anuncia la notícia més trista

Jesús Candel 'Spiriman' es va fer famós a Espanya en temps de pandèmia. Les seves opinions sinceres, de vegades una mica agosarades, van provocar que moltes persones el coneguessin i seguissin els seus discursos a través de les xarxes socials.

Fa uns mesos, 'Spiriman'va confessar als seus seguidors que patia un càncer de pulmó, un cop per a la seva comunitat virtual. Abans de l'estiu, el metge andalús va publicar un vídeo a les xarxes on explicava que havia patit una recaiguda del càncer.

Fa pocs dies, el sanitari mediàtic ha revelat l'última hora sobre el càncer de pulmó que pateix i sembla que no és gaire optimista.

Segons Jesús Candel, la malaltia ha tornat amb més força que mai. «El càncer de pulmó que tinc des de fa més d'un any és molt agressiu. Em va atacar durament amb múltiples metàstasis per tot el cos, que vaig anar vencent a poc a poc».

«Ara, ha tornat amb força i es torna a estendre», ha explicat el famós metge a Facebook i Instagram.

La dura realitat de 'Spiriman' sobre el càncer que pateix

Tot i voler treure ferro a l'assumpte, el metge andalús ha afirmat que aquesta malaltia ve per l'estrès que té. «L'estrès crònic que vaig viure abans d'emmalaltir va ser la causa que aparegués el càncer a la meva vida. De vegades em trobo atrapat al passat, com Al Pacino a la pel·lícula de Carlitos Way».

Jesús Candel, Spiriman, en un selfie fet a casa seva.
El metge granadí Jesús Candel ha anunciat una recaiguda del càncer | Twitter

Candel també té temps per reflexionar sobre la vida i la felicitat. «De vegades, resulta molt difícil ser feliç perquè ens neguem a deixar marxar les coses que ens entristeixen».

«Però si som capaços de controlar les nostres pors, podem recuperar el control de les nostres vides. Eliminar les nostres pors és el primer pas cap a una vida més plena i satisfactòria, però jo també tinc les meves pors, i costa», exposa.

 

«Es pot triar l'amor davant de la ira, la gratitud davant del privilegi i el perdó i la compassió davant de l'amargor. Però la resposta neurològica a l'amor, la gratitud i el perdó anul·la els mecanismes cerebrals activats per la por», confessava el mediàtic mèdic.

'Spiriman' no perd l'esperança malgrat la recaiguda

Candel no perd l'esperança de curar-se gràcies a la seva gran força de voluntat. «Molts esteu passant situacions similars a la meva i altres coses pitjors. Demanar a Déu que et guareixi és injust i egoista si tinc en compte les desgràcies que passen altres».

Foto del personatge
'Spiriman', en una imatge d'arxiu | Cedida

«Demanar a Déu que t'ajudi a treure el millor per afrontar qualsevol malaltia o problema.  Això és creure en la capacitat que tenim que les nostres creences siguin més poderoses que la nostra realitat».

«Cal obrir la ment i deixar que aquesta força envaeixi el nostre subconscient per poder canviar de veritat i fer que la ciència també faci la seva part», confessa.

 

Les paraules polèmiques de 'Spiriman' sobre el càncer

Fa un temps, 'Spiriman' va provocar una gran polèmica per les paraules que va dedicar a la malaltia. «El càncer ha desaparegut del meu cos», va anunciar, per dir després que del càncer «es cura qui vol».

Ara, Candel puntualitza que és seguidor de la ciència, però és un creient de l'amor i de la capacitat per concentrar-se a reprogramar la ment.

«Ciència i ment han de treballar conjuntament contra la malaltia. Crec que el nostre destí no és als nostres gens, sinó a la nostra ment. La nostra manera de viure i d'afrontar allò que vingui», finalitzava.

EL VÍDEO DEL DIA: