Imatge de Jordi Pujol sortint d'un cotxe

Jordi Pujol rep l'alta mèdica i ja es recupera a casa d'una arrítmia cardíaca

L'expresident de la Generalitat va ingressar aquest dijous a l'Hospital de Barcelona

L'hospitalització de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, a causa d'una arrítmia cardíaca ha quedat finalment en un ensurt. Segons ha pogut saber l'ACN de fonts properes a la família, Pujol ha estat donat d'alta i ha tornat a casa seva. Cal recordar que l'expresident de la Generalitat va ingressar aquest dijous a l'Hospital de Barcelona, on ha estat tractat d'una malaltia cardíaca.

Durant la seva estada al centre sanitari, els metges han sotmès Jordi Pujol a una desfibril·lació amb bons resultats, un fet que ha permès l'expresident ser donat d'alta i tornar a casa seva. Segons les fonts consultades per l'ACN, l'afecció patida per Pujol és pròpia de la seva edat —91 anys— en una situació de cansament, ja que feia dies que estava amb força activitat.

Cal recordar que Jordi Pujol, que va ser president entre 1980 i 2003, i la seva dona, Marta Ferrusola, van patir la Covid-19 durant el passat mes de gener, tot i que no van tenir cap complicació.

Pendent de judici a l'Audiència Nacional

Cal recordar que l'expresident Pujol està pendent de judici per diversos delictes. Cal recordar que el passat mes de juny, el titular de jutjat d'instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, va acordar l'obertura de judici oral contra Jordi Pujol, els seus set fills i 11 persones més entre elles Mercè Gironès, exdona de Jordi Pujol Ferrusola, i els empresaris Luis Delso, Carles Sumarroca i Carles Vilarrubí.

Segons la interlocutòria del jutge, els implicats estan acusats dels delictes d'associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsificació de document mercantil, contra la hisenda pública i frustració de l'execució. Pedraz va ratificar la llibertat dels acusats, una situació que havien mantingut durant tota la instrucció del cas.

La fiscalia demana nou anys per a l'expresident per associació il·lícita i blanqueig de capitals i entre 8 i 29 anys per als set fills i Mercè Gironès. Per la seva banda, l'Advocacia de l'Estat només acusa el fill gran, Jordi Pujol Ferrusola (25 anys de presó), a Josep Pujol Ferrusola (quatre anys i mig), i a l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola (17 anys).

Així mateix, també demana 7,7 milions d'euros al primogènit per cinc delictes fiscals.