Jordi Sànchez i Carme Forcadell podran tornar a sortir de la presó el pròxim dilluns per fer voluntariat

La Generalitat ha aprovat la sortida dels interns en semi-llibertat que tinguin autoritzada la seva assistència a entitats sociosanitàries

Jordi Sànchez sortint de la presó de Lledoners per primera vegada, el 25 de gener
Jordi Sànchez i Carme Forcadell podran tornar a sortir de la presó per fer voluntariat  | ACN

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i l'exdirigent de l'ANC, Jordi Sànchez, condemnats per sedició pel Tribunal Suprem, han rebut l'autorització per poder sortir de la presó a partir del pròxim dilluns per fer voluntariat. La mesura ha estat possible després que la Generalitat hagi donat el vistiplau a la sortida dels interns en semi-llibertat que tinguin autoritzada la seva assistència a entitats sociosanitàries per exercir el voluntariat, dins de la rehabilitació aprovada en l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penintenciari.

Cal recordar que des de fa diverses setmanes els altres líders sobiranistes comdemnats a presó com Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa ja gaudeixen d'aquesta aplicació. En aquest sentit, la novetat és que la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia ha autoritzat la reincorporació dels presos que fan voluntariat dins de les mesures de desescalada.

Per evitar possibles contagis, una vegada els presos tornin a la presó no tindran contacte amb altres interns, igual que passa amb els que surten a treball. 

 

Permetran l'entrada de persones d'entitats col·laboradores

Amb motiu del confinament, les presons havien tallat qualsevol tipus de contacte, per exemple es van prohibir les sortides diàries dels presos en tercer grau i es van suspendre les comunicacions presencials amb els familiars. Ara, a poc a poc es torna a la normalitat i la primera novetat és que es tornarà a permetre l'entrada de persones d'entitats col·laborades en atenció personalitzada d'alguns col·lectius, amb totes les mesures de seguretat i higiene per evitar contagis.

A més, la setmana que ve Salut farà proves PCR a tots els funcionaris de les presons i després als interns i en els centres de justícia juvenil. Un cop es tinguin totes les dades, es planificarà la desescalada a les presons.


Comentaris

envia el comentari