Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Jorge Rey damunt d'un mapa nevat d'Espanya després de la borrasa «Filomena».

Jorge, l'espanyol que va predir 'Filomena', vaticina un altre desastre: falten setmanes

El famós meteoròleg de només 15 anys assegura que arribarà una altra nevada històrica al gener

Jorge Rey es va fer famós fa tot just un any. Llavors tenia catorze anys i va ser reconegut com la persona que va avisar dels estralls que faria el temporal Filomena. Ho va fer de manera realment curiosa. Jorge Rey, ja amb quinze anys, s'ha convertit en una celebritat per la seva habilitat per pronosticar el temps.

Aquest jove de Burgos no necessita cap tecnologia per anticipar quin temps farà i quins fenòmens es produiran. Va vaticinar l'arribada del Filomena, la borrasca que va col·lapsar Espanya a principis del 2021 i que va cobrir moltes zones del país amb la nevada més gran mai registrada. La seva afició l'ha portat a col·laborar a Radio Espinosa Merindades, on cada dia fa d'home del temps. És on realitza les seves prediccions fent ús d'una tècnica ancestral amb què ha anticipat com serà el 2022.

Imatge d'un cotxe pel centre de Madrid durant la nevada Filomena
Diversos cotxes tapats completament per la neu durant el temporal Filomena a Madrid | GTRES
 

Jorge Rey assegura que arribarà una altra Filomena a finals de gener

Aquest adolescent ha esdevingut tot un expert meteoròleg gràcies a la tradició. El seu sistema dista molt de les noves i avançades tecnologies que es fan servir actualment per predir el temps. Per a ell, no hi ha res com observar la naturalesa per entendre'n i interpretar els senyals. El seu estudi minuciós de certs aspectes l'han fet tan popular que, fins i tot, ha obert una web on publica les prediccions. Així doncs, n'ha tingut prou amb els primers dies d'agost per llançar el seu pronòstic de cara al 2022.

Rey ha pronosticat «un hivern dur, una primavera plujosa, un estiu inestable». Centrant-se a Burgos, la seva terra, però fent-ho extensible a la resta del país, vaticina un any de clima canviant. A més, Jorge va un pas més enllà i assenyala l'arribada d'un fenomen similar al del temporal Filomena. De fet, aquest hipotètic nou front afectaria especialment Burgos i Castella i Lleó, però també altres comunitats.

Jorge Rey ha respost a la pregunta retòrica de si algú espera un altre Filomena per ben aviat. Segons ell, «la resposta és 'sí'». De fet, explica que la posició de la Lluna li revela que, aproximadament, cap al 24 de gener es podria repetir un episodi semblant al del Filomena.

El mètode de les cabanyoles

Amb el pas del temps i la innovació tecnològica, a poc a poc s'han anat perdent algunes tradicions. Així, en les societats modernes la tecnologia ens sedueix, però no observem allò que la natura ens brinda. És ella l'única que avisa sobre el que encara ha d'arribar, però pocs s'aturen a escoltar-la. Jorge és d'aquells que s'atura, l'observa i l'escolta. El seu mentor va ser en Rafa, un pastor que li va ensenyar a interpretar els senyals de l'entorn.

Jorge Rey
Jorge Rey ha predit l'arribada d'una borrasca de neu nova el 24 de gener | LND
[EMBED_AD]1[EMBED_AD]

Així, observant la humitat de les pedres, els insectes, el vol dels ocells o els núvols, entre molts altres aspectes, aconsegueix pronosticar el temps. Una informació que apunta i analitza i que molt poques vegades erra. Així, Jorge Rey deixa sempre clar que «cal analitzar els vint-i-quatre primers dies d'agost». El jove admet que hi poden haver errors, però ell mateix ha ideat les seves pròpies tècniques per evitar que això passi.

De fet, confia en la seva alta fiabilitat i afirma que ha encertat gairebé el 100% de les prediccions que ha fet aquest any. Amb tota la informació que ha pogut recopilar, a la seva web podem llegir el seu vaticini per cada mes de l'any del pròxim any.

Vehicles coberts per la neu a Madrid durant el temporal Filomena
Vehicles coberts per la neu a Madrid durant el temporal Filomena | Cedida

Així va ser la borrasca 'Filomena'

Vuit dies després de començar l'any 2021, una borrasca va assolar el país. Batejada amb el nom de 'Filomena' va provocar la paralització de part de la península Ibèrica. La gran nevada va ser històrica i va col·lapsar el centre i est de l'estat espanyol. Tot i que els meteoròlegs van avisar sobre les conseqüències, les ciutats més afectades van quedar sobrepassades i totalment incomunicades. Una estampa que encara queda al record de molts i que ara, Jorge Rey torna a vaticinar per al 2022.