Muntatge d´un núvol amb pluja i la cara de Jorge Rey

«Arriben les tempestes»: Jorge Rey alerta del temps que tindrem a Espanya

Jorge Rey avisa dels canvis que s'aproximen amb vista al tram final de mes

Jorge Rey alerta dels canvis meteorològics que es produiran a Espanya en qüestió de dies. Ens espera per davant un descens tèrmic que anirà acompanyat també de pluges i tempestes.

«Comentàvem recentment que canviaria la tendència a Espanya. I la realitat és que per acabar aquest mes d'agost arriben tempestes», explica el jove al seu canal de Youtube. Atribueix aquesta variació a l'entrada d'aire fred, que provocarà una «caiguda dels termòmetres. Indica que no serà molt important», o almenys «no tant com es preveia al principi». Aquesta caiguda de les temperatures serà més acusada a «àrees del nord, no tant al sud», avança.

El que sí que es notaria «seria l'arribada de precipitacions, de tempestes que segons quin model veiem més quantitat o no en segons quines zones». Jorge Rey explica que en punts del Cantàbric i dels Pirineus es podrien superar els 50 litres. Per tant, l'agost es clourà amb un canvi radical del temps.

Un cotxe travessant un toll d'aigua al mig d'una tempesta
Les precipitacions seran més acusades al Cantàbric i als Pirineus | Europa Press

Recalca la transcendència que tindrà aquesta entrada d'aire fred «per acabar el mes». Però no es tractarà d'una cosa puntual, ja que al setembre «també seguirem submergits en aquest canvi de tendència. Amb l'arribada de més aire fred». Tot plegat anirà acompanyat de «més tempestes, de més descensos tèrmics», pronostica el jove burgalès.

A partir de divendres es notaran les variacions

En aquests moments ens trobem immersos a la quarta onada de calor de l'estiu . Serà divendres quan comencin a caure les temperatures, sobretot pel nord-oest.

En qualsevol cas, les màximes continuaran estant disparades. A les valls dels grans rius peninsulars ia zones de l'interior sud es rondaran els 40ºC. Les previsions meteorològiques revelen l'arribada d'un tàlveg al nord peninsular.

Causarà un increment de la inestabilitat en forma de pluges i tempestes a àrees del nord i centre de la Península. Tampoc es descarta que s'estenguin cap a l'est, cosa que originarà una caiguda dels valors tèrmics amb vista al tram final de setmana.

Dissabte començarà a sentir-se aquest descens dels termòmetres principalment al nord-oest, indiquen des de eltiempo.es . Però caldrà esperar fins diumenge per apreciar una caiguda més gran a gran part del país.

Expliquen que suposarà un alleugeriment tèrmic que deixaria temperatures per sota del que és habitual per a aquesta època de l'any. Aquesta tendència s'estendrà durant unes quantes jornades durant la primera part de la setmana que ve.