Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una platja de la Costa Brava, al costat d'un primer pla de Jorge Rey i unes emoticones d'un sol, una tempesta i unes interrogants

Gir important: Jorge Rey adverteix del gran canvi que arriba el cap de setmana

Després d'uns dies de calor molt intensa a diverses zones d'Espanya, podria arribar una mica d'alleujament

En els darrers dies, gran part d'Espanya ha estat o estarà sota el jou de temperatures extremadament elevades. Amb termòmetres que han aconseguit i encara arriben a xifres rècord en diverses regions.

Aquesta calor sufocant ha afectat tant la vida quotidiana com les activitats a l'aire lliure. Ha obligat molts a buscar refugi en llocs frescos ia extremar les precaucions per evitar cops de calor.

Tot i això, segons les prediccions del jove meteoròleg Jorge Rey, conegut pels seus encertats pronòstics, aquest panorama podria canviar dràsticament aquest cap de setmana.

Imatge de fons d'uns núvols negres, amb emoticones de tempesta i dues imatges més, una de Jorge Rey en primer pla, i una altra d'un cotxe per una carretera mullada
Jorge Rey ha avisat que podrien arribar tempestes aquest cap de setmana | Europa Press, Youtube: El Tiempo con JR, Getty Images

Jorge Rey suggereix que un front fred podria estar en camí. Portarà un alleujament molt esperat per a tots aquells que han estat suportant aquestes altes temperatures. Amb la seva reputació de precisió, les paraules ofereixen un raig d'esperança enmig d'aquesta calor sufocant que ofega ara moltes zones.

Jorge Rey ho deixa clar: el cap de setmana tot canvia

Segons Jorge Rey, ja s'entreveu un gir significatiu en les condicions meteorològiques per al proper cap de setmana del 6 i 7. Segons el jove, una zona de baixes pressions s'acostarà a la península ibèrica, portant un panorama de tempestes i temperatures més suaus.

🔴TENDENCIA PRÓXIMOS 10 DÍAS ESPAÑA 😉😎

Jorge Rey ha assenyalat que l'arribada d'una DANA podria desencadenar tempestes. Principalment al centre peninsular, afectant regions com Castella-la Manxa, Àvila i Sòria. No es descarta que aquestes tempestes es puguin estendre també a zones del sud, cosa que podria portar un respir a les àrees més afectades per la calor sufocant.

Això sí, el jove assegura que els pronòstics encara poden variar molt, i que les zones afectades poden anar variant fins que arribi el cap de setmana.

Un home amb ulleres i jaqueta apareix en primer pla, mentre que al fons s'observa un cel amb un arc de Sant Martí i diverses icones de núvols amb raigs i pluja.
Rei alerta que dissabte i diumenge el temps serà inestable | Youtube: El Tiempo con JR, Getty Images

Abans de l'arribada d'aquesta DANA, això sí, Jorge Rey també alerta que s'espera que arribin vents del sud. Aquests impulsaran les temperatures encara més, aconseguint fins i tot els 40 graus en algunes zones, entre avui i divendres. Aquest augment tèrmic previ a les tempestes podria agreujar la sensació de xafogor i augmentar la demanda de mesures de precaució entre la població.

La combinació d'altes temperatures i tempestes podria generar un cap de setmana de contrastos climàtics, amb moments de calor intensa seguits de possibles precipitacions i activitat elèctrica. Les autoritats i els serveis d'emergència ja estan en alerta. Recomanen a la ciutadania mantenir-se informada i prendre les precaucions necessàries per enfrontar aquests canvis bruscs al clima.