Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una noia utilitzant el mòbil junt a la imatge de Movistar

La notícia esperada per milers d'espanyols: Movistar es posa deures per a aquesta data

Movistar es proposa que el 5G arribi en qüestió d'uns mesos a les zones rurals del país, cosa que és important

Movistar, una de les principals operadores de telecomunicacions a Espanya, ha fet un pas important en el compromís amb l'expansió del 5G. La companyia ha anunciat que té com a objectiu portar aquesta tecnologia a les zones rurals en un termini d'any i mig. Aquesta notícia ha estat rebuda amb entusiasme per milers de ciutadans que viuen en àrees menys poblades.

Fins ara patien la manca d'infraestructures pel que fa a telecomunicacions. Però la situació té moltes opcions que variï en un període de temps curt.

El poble de Villacorta, amb una noia amb els polzes a dalt
El 5G arribarà a l'Espanya rural en 18 mesos de la mà de Movistar | Wikipedia, Viktor Gladkov

Movistar i el seu compromís amb el 5G

Actualment, Movistar ja ofereix cobertura 5G al 89% de la població espanyola utilitzant la banda de 3.500 MHz. Tot i això, l'empresa no es conforma amb això i ha decidit centrar-se a millorar la seva infraestructura per arribar a les zones rurals amb la millor qualitat possible. El termini que es marquen és un any i mig.

Aquest esforç forma part d'un pla més ampli que busca reduir la bretxa digital entre les àrees urbanes i rurals. El 5G no és només una millora de la velocitat d'internet. Suposa també una revolució tecnològica que promet canviar la manera com vivim i treballem.

Amb velocitats de descàrrega molt més ràpides i una latència mínima, el 5G permetrà el desenvolupament de noves aplicacions i serveis que abans eren impensables. Des de la telemedicina fins a l'agricultura intel·ligent, les possibilitats són infinites.

Per a zones rurals, l'arribada del 5G pot ser un veritable canvi de joc.

Dona amb un telèfon mòbil a la raja i el logo de movistar a l'esquerra
Movistar es marca uns terminis perquè el 5G arribi també als pobles | Pexels, Movistar

Un pla ambiciós de Movistar

Movistar ha deixat clar que la seva intenció és tenir més presència a l'Espanya rural. Un espai que històricament ha estat castigat per la manca d'infraestructures. L'empresa ha explicat que està treballant en un pla de 5G rural en col·laboració amb l'administració pública per portar cobertura a les àrees amb menys densitat de població.

Aquest pla no sols beneficiarà els habitants de les zones rurals, sinó que també contribuirà al desenvolupament econòmic d'aquestes àrees. Aquestes millores atrauran noves inversions i crearan oportunitats d'ocupació, cosa que ajudarà a combatre la despoblació.

La col·laboració entre Movistar i l'administració pública és crucial per a aquest pla. L'empresa ha assenyalat que treballa estretament amb les autoritats per identificar les àrees que més necessiten aquesta tecnologia.

Aquesta expansió del 5G suposa una notícia que esperaven milions d'espanyols. Movistar ha demostrat el seu compromís amb la millora de les infraestructures de telecomunicacions a tot el país. Ara el seu propòsit és clar, portar el 5G a les àrees rurals en un termini d'un any i mig.

Aquesta iniciativa no només millorarà la qualitat de vida dels habitants d'aquestes zones, sinó que també contribuirà al desenvolupament econòmic i social de l'Espanya rural.