Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'una platja de la Costa Brava, al costat d'un primer pla de Jorge Rey i unes emoticones d'un sol, una tempesta i unes interrogants

Les 'cabanyoles' de Jorge Rey ja adverteixen del que passarà en els pròxims mesos

Jorge Rey anuncia que ens esperen uns quants canvis en el temps durant l'estiu i l'hivern d'aquest any

Jorge Rey avança el temps que tindrem els pròxims mesos. I segons les 'cabanyoles', tot fa indicar que ens esperen uns quants canvis. Ja ho començarem a notar a partir del juny, quan predomini una certa inestabilitat.

Serà a partir de la segona setmana del mes quan hi hagi “borrasques i aire fred”. El jove expert assenyala que fins i tot podrien ser "forts a causa de les temperatures elevades que estem patint ara".

Jorge Rey presta especial atenció a La Niña, que "afavoreix l'arribada de cada cop més humitat a la zona del Llevant, amb més tempestes". Indica que això permetrà que a l'estiu "no arribin temperatures gaire desorbitades ni onades de calor". A més, aquesta presència de més humitat i pluges tindrà més repercussió al nord.

Ja de cara als mesos següents, "centrant-nos a l'hivern 2024-2025", el burgalès preveu "l'arribada de més fred, de més temporals hivernals". Cosa que "ens ha faltat aquest any", ja que hem tingut un "hivern tranquil".

Jorge Rey recorda que és una cosa que no ens ha de sorprendre tant, perquè "les cabanyoles" ja ho havien advertit.

Pronostica per al pròxim hivern "més neu i més fred". Assenyala que “aquest any he vist nevar, però l'abric l'he utilitzat més altres anys”. Això confirma que hem tingut un període hivernal força suau.

Jorge Rey anuncia caiguda dels termòmetres

Jorge Rey també aprofundeix en el temps que ens espera més a curt termini. "Aquests pròxims dies canviarà la situació", adverteix. I és que “al voltant de dijous i divendres arriba un descens tèrmic”.

Això sí, avisa que "no arribarà l'hivern", ja que ens esperen "temperatures normals". Divendres hi haurà una caiguda de les temperatures, ja que “es passarà de 35ºC a 30ºC al sud, i de 30ºC a 25ºC al centre”. Al nord i al Cantàbric s'assoliran els 17ºC.

Mapa del temps a Espanya l'1 de juny
Previsió del temps el dissabte 1 de juny a la tarda | AEMET

Jorge Rey explica que "la setmana que ve començarà també així". Tot i això, "de cara a dimecres-dijous es dispararan de nou els valors".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabte Diumenge
MadridMàx. 30
Mín. 16
Màx. 30
Mín. 15
BarcelonaMàx. 23
Mín. 17
Màx. 25
Mín. 19
ValènciaMàx. 24
Mín. 18
Màx. 26
Mín. 17
SevillaMàx. 37
Mín. 19
Màx. 35
Mín. 19
SaragossaMàx. 29
Mín. 14
Màx. 30
Mín. 14
BilbaoMàx. 21
Mín. 11
Màx. 22
Mín. 11
Palma de MallorcaMàx. 27
Mín. 17
Màx. 27
Mín. 16
La CorunyaMàx. 22
Mín. 14
Màx. 23
Mín. 14
BurgosMàx. 19
Mín. 7
Màx. 21
Mín. 7
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 19
Màx. 25
Mín. 19

Recorda que perquè "faci calor al nord ha de fer molta més calor al sud. I perquè hi hagi temperatures agradables al sud, al nord ha de fer fresca", apunta.